ЖИТТЯ

Погода на 30 листопада: у Переяславі буде мінусова температура

У Переяславі буде хмарно з проясненнямиМінімальна температура – 3 градуси морозу.

У четвер, 30 листопада, у Переяславі буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 3 градуси морозу. Максимальна вдень – 1 градус тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 58 та 79 відсотками протягом доби. Тривалість дня 30 листопада – 8 годин 26 хвилин. Завтра день буде на 2 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:28, а захід – о 15:57.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1917 році – 10,3 градуса тепла, а найнижчу в 1931-му – 16,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

30 листопада вшановують пам’ять святого апостола Андрія Первозванного. Андрій Первозванний вважається покровителем морської справи, оскільки перед тим, як стати апостолом, він був рибалкою. Наші пращури продовжували на Андрія “наслуховувати” воду. Якщо у криниці тихо – хороша зима буде; а якщо шумить – потрібно готуватись до морозів, хурделиці та заметілі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору