ЖИТТЯ

Погода на 11 грудня: у Переяславі може піти дощ зі снігом

У Переяславі прогнозують дощ зі снігом. Мінімальна температура – 0 градусів.

У понеділок, 11 грудня, у Переяславі буде хмарно. У другу половину дня очікується дрібний дощ зі снігом. Опади – 0,1 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 0 градусів. Максимальна вдень та увечері – 2 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 92 та 96 відсотками протягом доби. Тривалість дня 11 грудня – 8 годин 9 хвилин. Завтра день буде на 1 хвилину коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:40, а захід – о 15:54.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1960 році – 10,7 градуса тепла, а найнижчу в 1921-му – 20,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

Наші предки за цим днем передвіщали погоду на майбутнє літо: якщо сухо і холодно цього дня – на спекотне літо, а якщо день теплий – на холодне літо. Також звертали увагу на сніг: якщо він випав цієї ночі, то буде лежати, а якщо вдень – не затримається. У минулі часи була традиція 11 грудня слухати воду в криницях: якщо чути плескіт, значить, і гроші будуть водитися.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору