ЖИТТЯ

Отримати мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу відтепер можна простіше

Грантову програму “Власна справа” удосконалили. Що змінилося?

У 2023 році стартувала подача документів на мікрогранти в рамках урядової програми “єРобота”. За нею можна отримати грант на створення або розвиток власного бізнесу від 50 до 250 тисяч гривень. Основною умовою отримання мікрогранту є створення нових робочих місць. Нещодавно Кабінет Міністрів України вніс деякі зміни для удосконалення цієї програми. Про це Інформатору розповіла директорка Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості Любов Красова.

Відтепер підприємцям можна витратити грантові кошти не тільки для оренди нежитлових приміщень, а ще й земельних ділянок, які будуть використовуватись в комерційних та виробничих цілях.

Також постанова скасовує визначення граничної суми надання грантів протягом одного періоду подання заяв. Прийняття рішень відбуватиметься протягом однієї хвилі без переносу розгляду на наступну хвилю. Це має прискорити отримання підприємцями грантових коштів, а згодом і створення нових робочих місць.

Зменшилась і кількість документів, які підприємці мають подавати до уповноваженого банку для оплати витрат за рахунок грантових коштів. Якщо раніше треба було надавати рахунок-фактури, а також договір між отримувачем і постачальником, то тепер буде потрібен тільки один із цих двох документів.

Урядове рішення уточнює розміри грантів та відповідну необхідну кількість створення нових робочих місць для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та членів їхніх сімей. Додали можливість для підприємців-ветеранів отримати грант до 500 тисяч гривень, адже до цього його взяти міг лише другий з подружжя.

Також скасували обов’язкову умову співфінансування при отриманні грантів розміром до 500 тисяч гривень. Відтепер підприємцям-ветеранам необхідно буде використовувати власні або кредитні кошти лише при отриманні максимального розміру гранту на суму від 500 тисяч гривень до 1 мільйонів гривень. Також продовжується прийом заявок за програмами “Власна справа” та “Грант для ветеранів та їх подружжя”.

З порядком надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна ознайомитись за посиланням. Докладніше про запроваджені зміни тут.

Кожної п’ятниці на платформі Zoom о 10:00 проходить онлайн-консультування щодо надання мікрогрантів для створення або розвитку власного бізнесу. Безоплатний вебінар допоможе усім охочим розібратись у тонкощах подачі заявок на грантові програми.

  • Посилання для участі у вебінарі
  • Ідентифікатор конференції: 718 3488 1994
  • Код доступу: RhkBm9
  • Для реєстрації заповніть анкету за посиланням

Нагадаємо, що у Переяславі через збій у роботі “Київстар” не працюють сирени. Як попереджатимуть про повітряну тривогу, читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору