ЖИТТЯ

У Переяславі через збій у роботі “Київстар” не працюють сирени: як попереджатимуть про повітряну тривогу

У Переяславі не працює система оповіщення. Про повітряну тривогу повідомлятимуть поліція та ДСНС.

Вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв’язку “Київстар”. Через це не працює система оповіщення в багатьох населених пунктах Київщини. Сигнал “Повітряна тривога” дублюватиметься іншою системою. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Інформатор.

Кравченко зазначив, що через збій не працює система оповіщення в Бучі, Ірпені, Вишневому, Березані, Сквирі, Ржищеві, Таращі, Володарці та Гірській територіальній громаді Бориспільського району. Також є точкові відключення системи оповіщення в Борисполі і ще в 75 населених пунктах.

“У тих населених пунктах, де є проблеми з роботою системи, будуть працювати екіпажі патрульної поліції та ДСНС. Вони через гучномовці сповіщатимуть про повітряну небезпеку. Крім того, на Київщині функціонують “Пункти незламності”, обладнані точками доступу Wi-Fi. Там жителі пристоличного регіону зможуть приєднатися до мережі Інтернет”, – йдеться у дописі.

Про ситуацію у Переяславі Інформатору розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Віктор Жарко: “У нас є така проблема, бо керуємось через канали “Київстару”. У разі ракетної небезпеки поліція та ДСНС будуть проводити на транспорті звукові оповіщення сиренами. Взагалі оповіщення проводяться всіма доступними методами, навіть церковними дзвонами”.

Нагадаємо, що на ремонт укриття дитсадка в Переяславі витратили майже 4 мільйони, батьки дітей та працівники закладу вважають, що роботи виконали неякісно. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору