ЖИТТЯ

На ремонт укриття дитсадка в Переяславі витратили майже 4 мільйони: батьки дітей та працівники закладу вважають, що роботи виконали неякісно

Батьки та працівники дитсадка в Переяславі вважають, що ремонт укриття для дітей виконали неякісно. Правоохоронці звернулися до суду, аби провести експертизу.

До Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду надійшло клопотання від слідчого відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП на дозвіл проведення огляду ремонту укриття ЗДО №9 “Сонечко”, що на вулиці Гімназійній, 13, задля будівельно-технічної експертизи. Працівники закладу та батьки дітей, що його відвідують, вважають, що ремонтні роботи там виконали неякісно та не у повному обсязі. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову ухвалу від 5 грудня.

У 2023 році відділ освіти Переяславської міської ради провів дві процедури закупівлі щодо поточного ремонту укриття ЗДО №9 “Сонечко”. 22 лютого відділ освіти та ТОВ “Будівельна фірма Ростбуд” уклали договір на 2 мільйони 999 тисяч 917 гривень 15 копійок, а 31 липня ще на 999 тисяч 837 гривень 30 копійок на додаткові роботи. Згідно з актами виконаних робіт, відділ освіти перерахував на рахунок ТОВ “Будівельна фірма Ростбуд” загалом 3 мільйони 999 тисяч 754 гривні. Однак відповідно до отриманої оперативної інформації від працівників закладу та батьків дітей, що його відвідують, ремонт укриття ЗДО №9 “Сонечко” виконали неякісно та не у повному обсязі.

Враховуючи це, 28 листопада у кримінальному провадженні призначили проведення будівельно-технічної експертизи для перевірки достовірності відомостей, внесених до проєктно-кошторисної та фінансово-звітної документації у договорах підряду фактично виконаним обсягам будівельних робіт. 30 листопада надійшло клопотання експерта про проведення натурного обстеження укриття ЗДО №9 “Сонечко”.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав. Суд дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, огляд зазначеного у клопотанні приміщення має значення для досудового розслідування та може бути доказом під час судового розгляду. Тож клопотання задовольнив. Слідчий за участі прокурорів, експерта, представників відділу освіти та представника підрядника ТОВ “Будівельна фірма Ростбуд” мають дозвіл на проведення огляду нежитлової будівлі з господарськими будівлями та спорудами ЗДО №9 “Сонечко” у рамках призначеної будівельно-технічної експертизи.

Ухвала діє до 4 січня 2024 року й оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що у Переяславі чоловік відмовився отримувати повістку. Як його покарали, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору