ЖИТТЯ

У Переяславі чоловік відмовився отримувати повістку: дійшло до суду

У Переяславі чоловік відмовився отримувати повістку. Як його покарали?

28 вересня призовник, який за висновком військово-лікарської комісії був визнаний здоровим та придатним до військової служби, без поважної причини, не маючи права на відстрочку від призову, відмовився отримувати повістку. Таким чином від ухилився від призову за статтею 336 ККУ (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період). 8 листопада справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Під час судового засідання стало відомо, що обвинувачений та прокурор 26 жовтня уклали угоду, у якій порушник визнав свою вину повністю. Обставиною, яка пом’якшує покарання, визнали щире каяття. Сторони погодили призначення йому покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки, але на підставі ст. 75 ККУ (Звільнення від відбування покарання з випробуванням) узгодили звільнити його від відбування покарання з іспитовим терміном 1 рік.

Суд визнав, що міра покарання, подана в угоді, з врахуванням особи обвинуваченого, відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину, є необхідною і достатньою для його виправлення, попередження нових злочинів і відповідає принципам справедливості та гуманності, а також відповідає вимогам закону про кримінальну відповідальність.

Засуджений має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи чи навчання.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його винесення.

Нагадайте, що у Переяславі мотоцикліст та велосипедистка порушили ПДР та зіткнулися, суд покарав лише одного із них. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору