ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте суп із сочевиці

Суп із сочевиці – корисний та поживний. Спробуйте приготувати.

Поживна сочевиця з приємним смаком рідко використовується в домашній кухні. Багато людей не здогадуються про корисні властивості цієї культури. Сочевиця прекрасно поєднується з м’ясом та іншими овочами, хороша на гарнір і як крупа для супу. Сочевичний суп одночасно легкий і ситний, у ньому зберігаються всі корисні властивості бобових. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 стакан сочевиці
  • 1 цибулина
  • 2 моркви
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ч. л. меленого кмину
  • 1 ч. л. каррі
  • три помідори
  • пів лимона

Приготування:

  1. Цибулю дрібно наріжте, моркву очистіть і натріть, додайте все в каструлю з маслом та обсмажте до золотистого кольору.
  2. Додайте часник, кмин, порошок каррі та тушкуйте кілька хвилин.
  3. Всипте нарізані кубиком помідори. Залийте овочі літром води і додайте сочевицю.
  4. Доведіть до кипіння, трохи зменшіть вогонь і залиште суп на пів години під закритою кришкою.
  5. Кілька склянок супу подрібніть в блендері і влийте назад в каструлю.
  6. Додайте нарізану зелень, вичавіть сік лимона. Залиште суп настоятися 10 хвилин і подавайте до столу.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору