ЖИТТЯ

Благодійна акція, поїздка на схід та донати від дітей: як у Переяславі допомагають захисникам

У Переяславі дорослі та діти допомагають військовим. Готують подарунки, смаколики та необхідне на фронт.

У Переяславі активно допомагають нашим захисникам. Волонтери, діти, просто небайдужі люди організовують збори на різні потреби на фронт для підтримки Збройних сил України. Цього тижня передавали продукти, їжу, одяг, малюнки, донати та святкові бокси. Як у місті допомагають наближати перемогу, розповідає Інформатор.

9 грудня у Переяславі відбулися змагання з пішохідного туризму, приурочені до Дня Збройних сил України. Напередодні заходу організатори оголосили про збір подяки ЗСУ. “Дякуємо батькам гуртківців, які разом з педагогами нашого закладу задонатили 1800 гривень, а ще передали теплі шкарпетки, смаколики, чай, каву, еластичні бинти, каші швидкого приготування; дітям – за малюнки та листи подяки нашим захисникам”, – написали у повідомленні. Допомогу передали волонтерам ГО “4.5.0. Переяслав”.

Волонтерська бригада із Студениківської громади повернулася зі сходу, куди захисникам доставили смаколики, теплі шкарпетки, малюнки та привітали з Днем ЗСУ. “Поїздка була не зовсім легкою, бо там доріг немає та ще небезпека на кожному кроці, але душу зігріває те, що в такі святкові дні ми були разом з нашими мужніми захисниками. Доземно вклоняємось та дякуємо небайдужим людям за допомогу: Марії Лях, Василю Вовчанівському, Євгену Гроні, Тетяні Гаденко, Сергію Гущі, Олегу Мостов’юку, Валентині Добровольській, родині Близнюків, родині Каменських, гурту “Черешенька”, дошкільному закладу “Малятко”, освітнім закладам громади та всім не байдужим. Разом ми сила!”, – йдеться у дописі.

На факультеті гуманітарної освіти і соціальних технологій (ФГОСТ) переяславського університету зібрали понад 23 тисячі гривень у рамках благодійної акції “Миколайчик для сковородинівця-захисника”. Святкові бокси отримали 15 захисників-здобувачів факультету. На передову в підрозділи, де Україну захищають сковородинівці усіх спеціальностей, переважно, здобувачі ФГОСТ, – сформували й передали 10 “боксів”.

“Кошти в Монобанку збирались всім університетом – до акції долучились як науково-педагогічні працівники, так і співробітники та здобувачі. Суми були абсолютно різні – від кількох до тисячі гривень. У посилках-боксах винятково речі першої необхідності, які можуть знадобитись на “передку”, в тяжких погодних і військових умовах. Здобувачі, які вже отримали наші посилки, дякують за те, що ми про них не забуваємо”, – прокоментував декан факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Вячеслав Редзюк.

Волонтер ГО “4.5.0. Переяслав” Руслан Стародуб повідомив, що отримав 50 турнікетів Sich, частину з яких вже передав “туди, де вони справді потрібні”. “Щиро дякую за донат Юлії Ясинській, тренерам та вихованцям СЮТур, а також величезна подяка друзям з Канади за допомогу в придбанні турнікетів”, – написав Стародуб.

Волонтерське об’єднання “Переяслав” розфасували та передали для захисників 80 пачок гречаної каші з м’ясом, 40 пачок перлової каші та 40 пачок гречано-рисової, також 500 пачок еко-чаю “Цілющі чари”, понад 40 баночок меду з горішками, цукати з гарбуза та сухарики. “Спочатку подзвонила Тетяна Белица, моя колега, з проханням допомогти теплими речами побратимам племінника. Потім дзвінок від Інни Марченко – для наших захисників артилеристів, які ось вже виїдуть на позицію, зібрати гостинці. Спакували прямо під час роботи. Всі прохання виконали.

Світлана Гребеножко привезла відерце цукатів, розтоплений мед та посушені горішки. Родина Надії Василенко привезла сухі грілки для рук та тіла, вологі рушники, приправи для м’яса, енергетичні батончики. Оля Карнарук принесла моркву по-корейськи та капусту, сушені горішки для наших воїнів. Світлана Помойницька насушила сухариків. Наталія Адоліна знову зробила засмажку для наших каш. Галя Дудар зробила і передала 4 відерця капусти квашеної”, – написала волонтерка Жанна Федорук.

Волонтерка Інна Марченко повідомила, що маленька Катерина Ярмоленко, у якої був день народження, передала малюнок та свій подарунок (1500 гривень) на потреби військовим. Її бажання підтримав брат Влад, який також задонатив 1500 гривень, та їхні батьки. “Катя, Влад, дякуємо вам. За ваші донати ми придбаємо акумулятор в авто нашим бійцям. В суботу передамо бійцям”, – зазначила волонтерка.

Нагадаємо, що 7 грудня у Переяславі до Дня ЗСУ нагороджували військових. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінки Студениківської ТГ, Переяславської ДЮСШ, ФГОСТ та Інни Марченко 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору