ЖИТТЯ

ТОП різдвяно-новорічних фільмів 2023: що варто подивитись для святкового настрою

Що може створити святковий настрій, як не новенький цікавий новорічний фільм? Ми підготували атмосферну підбірку таких стрічок 2023 року.

Іноді важко знайти святковий настрій, проте наближення різдвяно-новорічних свят все ж спонукає до цього. А найкращий варіант – переглянути атмосферний фільм, можна традиційний, а можна щось новеньке, адже цього року їх вийшло досить багато. Зима – це пригоди, магія, історія, комедія, фантастика, трішки жахів та віри у диво. Що дивитись, обирати тільки вам. Інформатор підготував підбірку новорічних фільмів 2023 року.

“НАЙКРАЩЕ. РІЗДВО. У ЖИТТІ!”

Шарлотта Сандерс – успішна кар’єристка, яка живе метушливим міським життям. Щороку вона отримує хвалькувату різдвяну розсилку від своєї старої подруги з коледжу Джекі Дженнінгс, в якій висвітлюється її, здавалося б, ідеальне життя в передмісті. Втомившись відчувати себе неповноцінною, Шарлотта вирішує довести, що життя Джекі не таке ідилічне, як здається.

“ДЕМОНІЧНЕ РІЗДВО”

Події розгортаються у 1971 році у католицькій школі-інтернаті для дівчаток. Саманта і Клара змушені проводити зимові канікули у школі. Разом з ними залишається зустрічати зимові свята молода вчителька Роуз. Саме цей момент обрали для нападу представники сатанинського культу на чолі з харизматичним та ексцентричним лідером. Роуз зі своїми ученицями саме планували розпочати різдвяну вечерю, коли у двері постукали. На порозі з’явилося четверо незнайомців та попросили про допомогу. Непрохані гості одразу ж здалися підозрілими, однак всю жахливість їхніх намірів ніхто з дівчат не міг уявити.

“ЦУКЕРКОВИЙ ПРОВУЛОК”

Кріс Карвер мріє перемогти у конкурсі на найкращу прикрасу будинку на Різдво. Задля досягнення цілі він йде на хитрість та укладає угоду з харизматичною незнайомкою Пеппер, яка гарантує Крісу успіх. Та згодом той з’ясовує, що Пеппер – зла ельфійка, яка за допомогою подібних трюків перетворює своїх жертв на пластикових ляльок. Тож головний герой повинен згуртувати сім’ю, щоб перешкодити лиходійці здійснити її підступний план.

“ВОНКА”

Історія про те, як молодий Віллі Вонка пройшов шлях від продавця шоколаду в маленькому магазинчику до ексцентричного генія, відомого на весь світ. Це приквел до фентезійного роману “Чарлі і шоколадна фабрика” (1964) Роальда Дала. Головну роль тут виконав Тімоті Шаламе. До нього у непересічного кондитера перевтілювалися Джин Вайлдер в екранізації 1971 року та Джонні Депп у кіноверсії Тіма Бертона, що вийшла у 2005-му.

“ПОГАНІ ГНОМИ. РІЗДВЯНИЙ НАСТРІЙ”

Американець Біл успадковує маєток у Норвегії. Після переїзду його син Лукас першим бачить амбарного гнома, який вважає себе єдиним власником цих будівель. Він дуже добрий і милий, якщо люди виконують прості умови, як от жодних змін у сараї. Біл хоче організувати тут міні-готель. Звісно, попереду багато роботи. Масштаб змін, які невдовзі мають відбутися, розлючує гнома. Будь-що у його руках перетворюється на смертоносну зброю, тож тепер стане зрозуміло навіщо у сараї стільки різних інструментів, молотків, дротів і пилок.

“ТИХА НІЧ”

Напередодні Різдва у родині Годлака сталася трагедія. Під час перестрілки, яку організували місцеві кримінальні угруповання, було вбито його маленького сина. Чоловік саме бавився на подвірї з хлопчиком, коли це сталося. Він також отримав поранення, через яке назавжди залишиться німим. Єдиний сенс життя згорьованого батька – вірити в те, що винуватці смерті його сина також будуть вбиті. Сподіватися, що правоохоронні органи допоможуть з встановленням справедливості, не варто. Тож Годлак бере справу у свої руки. Довгі місяці наполегливого та зосередженого тренування далися взнаки. Наближається чергове Різдво і він готовий помститися за сина.

“КРИК. НІЧ ПЕРЕД РІЗДВОМ”

Це захоплива та напружена графічна новела поєднує в собі трилер та комедію. Ця історія авторства Артура Грена розповідає про Вінні – молоду дівчину, яка вже рік тому врятувала своє місто від безумного серійного вбивці. Однак після цих подій життя Вінні кардинально змінилося і саме на це Різдво вона опиняється в альтернативній реальності, де вбивця на волі та продовжує сіяти хаос і жах.

“ОКСАМИТОВИЙ КРОЛИК”

За сюжетом маленький хлопчик Вільям отримує на Різдво нову улюблену іграшку – оксамитового кролика, якого він обожнює і з яким грається щодня. Але Вільям не знає, що Кролик теж його любить. І понад усе Кролик хоче стати справжнім, щоб у Вільяма нарешті з’явився друг, якого він зможе назвати своїм. Згодом Кролик дізнається, що він може стати справжнім, якщо його власник буде достатньо сильно його любити.

“ЯК ЗАКОХАТИСЯ ДО РІЗДВА”

Письменниця, що стала генеральним директором модного бренду, має об’єднатися із конкурентами для порятунку своєї компанії. Щоб завоювати прихильність аудиторії, вона має написати колонку про те, як закохатися до Різдва.

“РОДИННИЙ ОБМІН”

Незадовго до Різдва життя однієї сім’ї перетворюється на хаос. Дженніфер створює цікаві архітектурні проєкти, має смак та почуття стилю, орієнтується у модних напрямках та класичних течіях. Віддана професії жінка одночасно прагне створити вдома ідеальну атмосферу. Чоловік повністю підкоряється маленьким капризам коханої, з чого власне і почався їхній шлюб. Несподіваний сюрприз ставить батьків у незручне становище. Крихітка Сісі заявляє, що готується пройти відбір у серйозну футбольну команду, а шкільний тренер заохочує її прагнення. Тим часом син пари також переживає скрутний період, стає замкнутим, мовчазним тихонею, втрачає колишній запал. Дорослим доведеться пережити незвичайний досвід, коли під час відвідин планетарію зірки змусять їх глянути на світ очима нащадків. Обмін тілами дозволить подружжю краще зрозуміти підлітків.

Нагадаємо, що у Переяславі 14 грудня впала головна новорічна ялинка. Що було далі, дізнавайтесь за посиланням.

Підготувала Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору