Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
17 грудня у Переяславі зранку, близько 8:00, надворі було хмарно та йшов дощ. Найбільше пощастило тим продавцям, що торгували під наметами та павільйонами. Продавали багато домашньої городини за приємними цінами, найбільше – картоплі, буряку, моркви та гарбузів. Серед фруктів – багато яблук та мандарин. У м’ясному павільйоні продавали тушку кроля по 200 гривень за кіло та свинячу голову по 45-50 гривень. Ціни на рибу та “молочку” не змінилися. Інформатор розповідає про ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні було найбільше покупців та товару. Ціни залишаються стабільними. Продавали тушку кроля по 200 гривень за кіло та свинячу голову по 45-50 гривень. Інше коштує так:
- Сало (1 кг) – 220-250
- Антрекот (1 кг) – 190-220
- Ошийок (1 кг) – 190-220
- Стегно (1 кг) – 190
- Лопатка свиняча (1 кг) – 180-200
- Тушка кроля (1 кг) – 200
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 130-135
- Тушка гуски (1 кг) – 160-180
- Куряче філе (1 кг) – 150
Фруктів вистачало. Продавали чимало яблук та мандарин. Апельсини подорожчали на десятку, вартість іншого значних змін не зазнала. Фрукти можна було купити за такими цінами:
- Апельсини (1 кг) – 70
- Грейпфрут (1 кг) – 65
- Мандарини (1 кг) –55-85
- Виноград (1 кг) – 70
- Лимони (1 кг) – 69
- Ківі (1 кг) – 80-85
- Банани (1 кг) – 66
- Хурма (1 кг) – 60-80
- Яблука (1 кг) – 15-26
- Груші (1 кг) – 35-95
- Гранати (1 кг) – 95
Продавали багато домашніх овочів: картоплю, буряк, моркву та гарбузи. Авокадо коштувало 75 гривень за штуку (минулого тижня можна було знайти по 45). Ціни на овочі такі:
- Редиска (1 кг) – 30
- Огірки (1 кг) – 63
- Помідори (1 кг) – 70-97
- Перець (1 кг) – 140
- Печериці (1 кг) – 78
- Морква (1 кг) – 10-14
- Цибуля (1 кг) – 20
- Зелена цибуля (пучечок) – 10-15
- Часник (1 кг) – 120
- Капуста (1 кг) – 10-14
- Буряки (1 кг) – 10-16
- Гарбузи (1 кг) – 5-10
- Квасоля (стакан) – 10-15
- Картопля (1 кг) – 10
У молочних рядах було багато покупців та товару. Ціна продукції стабільна:
- Молоко (1,5 л) – 40-45
- Бринза (1 кг) – 200
- Сир (1 кг) – 130-140
- Сир знежирений (1 кг) – 80-100
- Сметана (1 л) – 100-120
- Вершки (1 л) – 180
- Курячі яйця (десяток) – 70-80
У рибних рядах, як завжди, було людяно. Продавали щуку по 130 гривень за кіло. Продавці зазначають, що ціни не змінилися:
- Лини (1 кг) – 150
- Судаки (1 кг) – 130-150
- Товстолоби (1 кг) – 80
- Філе з товстолоба (1 кг) – 180-200
- Стейки з товстолоба (1 кг) – 190
- Коропи (1 кг) – 130
- Стейки з коропа (1 кг) – 220-250
- Філе з коропа (1 кг) – 270
- Лосось (1 кг) – 600
- Філе з лосося (1 кг) – 650
- Стейки амура (1 кг) – 270
Нагадаємо, що юні танцюристи з Переяслава посіли призові місця на обласному фестивалі хореографії. Деталі – тут.
Валерія Бобровська
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.