ЖИТТЯ

Як оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон: пояснили у міграційній службі

Як оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон? Розповіли у міграційній службі.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу, підтверджує громадянство і дає право на виїзд та в’їзд до країни. Для оформлення закордонного паспорта необхідно подати заяву до будь-якого підрозділу ДМС. Про це Інформатору розповіли у Переяславському відділі Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області.

Особи, яким виповнилося 16 років, подають заяву на оформлення закордонного паспорта самостійно. Із собою необхідно мати такі документи:

  • оригінал паспорта громадянина України;
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон (за наявності);
  • оригінал довідки про отримання індивідуального податкового номеру (ІПН);
  • квитанція про сплату адміністративного збору.

Для оформлення закордонного паспорту дитині необхідні такі документи:

  • оригінал свідоцтва про народження або паспорт громадянина України (для громадян, які досягли 14-річного віку);
  • якщо батьки або один із батьків дитини на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, також подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;
  • квитанцію про сплату адміністративного збору;
  • якщо на момент подання документів дитині виповнилось 12 років, її присутність є обов’язковою (якщо дитині не виповнилось 12 років, потрібно надати одну фотокартку розміром 10х15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування (обов’язково матове фото виконане на білому фоні, обличчя дитини займає не менше 80% фотографії), присутність дитини не обов’язкова).

Термін дії закордонного паспорту для дітей до 16 років – 4 роки, для осіб старше 16 років – 10 років.

У разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон протягом 20 робочих днів сума адміністративного збору складає 856 гривень. У разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення, сума адміністративного збору складає 1496 гривень. Записатися до електронної черги можна тут.

Нагадаємо, що у міграційній службі пояснили, як записатися в електронну чергу для подачі документів на закордонний паспорт та ID-картку. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору