Переяслав Перейти на сайт

Як оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон: пояснили у міграційній службі

Passport and Tickets on a World Map

Як оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон? Розповіли у міграційній службі.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу, підтверджує громадянство і дає право на виїзд та в’їзд до країни. Для оформлення закордонного паспорта необхідно подати заяву до будь-якого підрозділу ДМС. Про це Інформатору розповіли у Переяславському відділі Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області.

Особи, яким виповнилося 16 років, подають заяву на оформлення закордонного паспорта самостійно. Із собою необхідно мати такі документи:

Для оформлення закордонного паспорту дитині необхідні такі документи:

Термін дії закордонного паспорту для дітей до 16 років – 4 роки, для осіб старше 16 років – 10 років.

У разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон протягом 20 робочих днів сума адміністративного збору складає 856 гривень. У разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення, сума адміністративного збору складає 1496 гривень. Записатися до електронної черги можна тут.

Нагадаємо, що у міграційній службі пояснили, як записатися в електронну чергу для подачі документів на закордонний паспорт та ID-картку. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.