ЖИТТЯ

На Бориспільщині двоє чоловіків незаконно вирубали 397 дерев: завдали шкоди на понад 2,4 мільйона гривень

На Бориспільщині двоє чоловіків незаконно вирубали дерев на понад 2 мільйони гривень. Один з порушників виїхав із країни.

За процесуального керівництва Бориспільської окружної прокуратури повідомили про підозру двом жителям Київщини, які незаконно вирубували та перевозили дерева у захисних насадженнях. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли тяжкі наслідки). Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

За даними слідства, у січні-лютому 2023 року двоє чоловіків організували незаконну господарську діяльність з порубки та подальшого продажу деревини на території Бориспільського району. Вони залучили до роботи ще трьох осіб та запевнили їх у наявності всіх необхідних дозвільних документів на порубку лісових насаджень, хоча фактично їх не мали.

Тож без передбаченого законом дозволу обвинувачені вирубали 397 дерев на ділянці каналу “Східна Гілка” Бортницької зрошувальної системи. Незаконно зрубані дерева розпиляли на колоди та вивезли на спецтехніці з території зрошувального каналу для подальшої реалізації. Розмір спричиненої територіальній громаді шкоди становить понад 2,4 мільйона гривень.

Одному з підозрюваних обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а також вирішується питання щодо накладання арешту на його майно. У зв’язку з тим, що другий підозрюваний виїхав за межі країни, його оголосили у розшук.

Нагадаємо, що 14 грудня у Переяславі через негоду впала головна новорічна ялинка. Деталі – тут.

Фото: Київська обласна прокуратура

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору