ЖИТТЯ

У Ташанській громаді відкрили “Клас безпеки”: виділили на нього 175 тисяч із місцевого бюджету

У Ташанській громаді у школі відкрили “Клас безпеки”. Як це було?

21 грудня у Виповзькій гімназії Ташанської громади команда фахівців районного управління ГУ ДСНС України у Київській області відкрила “Клас безпеки”. Цей проєкт створений Міністерством України спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуації та запроваджений в освітній процес. У таких класах діти вивчають правила пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлюються з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формують навички надання домедичної допомоги. Про це повідомляє Інформатор.

Клас розділили на кілька навчальних осередків, у якимх діти зможуть навчатися пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу повітряної тривоги, правил надання домедичної допомоги, безпеки дорожнього руху. Також створили ігровий куточок та місце психологічного розвантаження з іграми, підручниками протипожежної тематики, плакатами з правилами безпеки та дитячими костюмами поліцейського, пожежника та медика. Для класу придбали відповідні меблі, телевізор, необхідне приладдя, муляжі тощо.

На відкритті були голова Ташанської громади Василь Вовчанівський, начальниця відділу освіти Ташанської сільради Таміла Дубина, начальник відділу організації профілактичної роботи РУ ГУ ДСНС України в Київській області Сергій Лисенко, директори закладів освіти Ташанської громади, а також військовослужбовці. Учні 7-9 класів Виповзької гімназії у ролях пса Патрона, аварії, ДТП, поліцейського та миші розіграли для дітей початкових класів виставу про правила поведінки під час надзвичайних ситуацій. Військові провели інструктаж із застосуванням турнікету для зупинки кровотечі.

Таміла Дубина зауважила, що тепер у дітей буде більше можливостей спілкуватися із однолітками інших закладів, адже “Клас безпеки” відвідуватимуть учні всієї Ташанської громади. Зазначила, що кошти на обладнання кабінету – 175 тисяч гривень – виділили із бюджету громади.

Наприкінці фахівці ДСНС ознайомили дітей з пожежною машиною та обладнанням у ній. Найбільшою радістю для малечі виявилась можливість погасити умовну пожежу.

Клас розділений на кілька навчальних зон

Обладнаний іграми, підручниками на протипожежну тематику, плакатами з правилами безпеки

Кожна зона детально облаштована

Учні гімназії показали виставу

На відкриття завітали Василь Вовчанівський, Таміла Дубина та інші гості

Військові провели інструктаж із застосуванням турнікету для зупинки кровотечі

Найбільшою радістю для малечі виявилась можливість погасили умовну пожежу

Діткам зустріч із рятувальниками дуже сподобалася

Нагадаємо, що 14 вересня “Клас безпеки” відкрили у Дівичківському ліцеї. Деталі – за посиланням.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору