ЖИТТЯ

У школі на Переяславщині фахівці ДСНС відкрили “Клас безпеки”

На Переяславщині у школі рятувальники відкрили “Клас безпеки”. Навіщо він потрібний?

14 вересня у Дівичківському ліцеї команда фахівців ДСНС відкрила новий “Клас безпеки”. Створили його, аби учні школи могли цікаво та корисно вивчати життєво важливі правила безпеки. Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС у Київській області, передає Інформатор.

“Вже другий рік українські школи працюють за новими алгоритмами безпеки через війну, тому одним із важливих викликів сьогодення є безпека дітей, навчання їх правильній поведінці в екстремальних ситуаціях, формування культури безпечної поведінки. Одним із шляхів вирішення цього питання є створення “Класів безпеки” у навчальних закладах, на базі яких діти вивчатимуть правила безпечного життя”, – йдеться у повідомленні.

Перший урок у новоствореному класі пройшов активно і пізнавально. Учні ліцею підготували насичену програму та поділилися з фахівцями ДСНС своїми знаннями з основ життєдіяльності. Рятувальники детальніше розповіли про основні правила безпеки та передали учням корисну продукцію.

Також рятувальники влаштували для дітей майстер-класи на шкільному подвір’ї, де на учнів молодшої школи чекали спеціальні автомобілі ДСНС. Діти пробували гасити уявну пожежу, накладали турнікети, приміряли бойовий одяг та амуніцію піротехніків.

Нагадаємо, що торік у Студениківській громаді відкрили перший “Клас безпеки” у Бориспільському районі. Більше читайте за посиланням.

Фото: сайт ГУ ДСНС у Київській області

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору