ЖИТТЯ

Кожен матч групи А – це потенційний фінал: анонс 1 туру Кубка Переяславщини з футболу

У суботу стартує груповий етап Кубка Переяславщини з футболу. Матч-відкриття міг би стати чудовим фіналом.

Перший тур групового етапу Кубка Переяславщини з футболу розтягнеться на два ігрові дні. У суботу, 16 вересня, о 15:00 у групі А “Матадор” у Дем’янцях прийме Вовчків (Переяславська ТГ). А у середу, 20 вересня, о 16:30 на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі “Бурти” та “Переяслав” влаштують міське дербі у групі Б. Інформатор традиційно анонсує ці матчі.

До групи А, окрім Вовчкова, який посів друге місце у регулярному чемпіонаті-2023, та “Матадора”, який був третім, потрапив ще й цьогорічний чемпіон – дівичківський “Дніпро”. Тож очевидно, що кожен із трьох матчів цієї групи – це потенційний фінал. Також зрозуміло, що до півфіналу точно не пройде одна команда, яка за всіма розкладами мала би там бути. У цьому й краса саме кубкових змагань.

Важко визначити фаворита суботнього протистояння у Дем’янцях. Можна хіба що пригадати матчі чемпіонату, коли в першому колі на цьому ж полі “Матадор” був сильнішим за Вовчків 4:2, однак у другому вже на виїзді був розгромлений у першому таймі 0:3, а потім ледве не відігрався (завершили у підсумку 3:2 на користь Вовчкова). Мабуть, все ж фактор власного поля робить саме “Матадор” мінімальним фаворитом. А у Вовчків у другому турі доведеться їхати “Дніпру”, щоб спробувати повторити хід подій “золотого” матчу.

Група Б – це щасливий квиток для кожної команди, однак особливо вдало ситуація склалася для “Переяслава”. Свій виїзний матч він проведе по суті вдома із “Буртами”, а потім на цьому ж стадіоні прийме Яготин. А от “Буртам” дещо не пощастило із далеким виїздом до Яготина. Але, певно, їх цей нюанс мало турбує, адже така нагода вийти до півфіналу Кубка навряд ще колись буде можливою. Тим паче, із “Переяславом” статистика обнадійлива – цьогоріч “Бурти” одного разу перемогли та зіграли внічию. Самому ж “Переяславу” потрібно реабілітовуватися після провалу в чемпіонаті – проблем з мотивацією не повинно бути. А що Яготин? На папері дуже пристояний колектив, подивимось, що буде на полі.

Зазначимо, що матч “Бурти” – “Переяслав” перенесли на середу, оскільки у вихідні господарі ніяк не могли провести свій матч.

Нагадаємо, що в останньому турі чемпіонату Переяславщини з футболу “Переяслав” програв “Дніпру” і опустився на п’яте місце. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору