Узвар – корисний та смачний напій. Спробуйте приготувати.
Узвар – солодкий напій української кухні. Його готують із сушених фруктів – яблук, груш, вишень, слив, родзинок, а також зі свіжих фруктів і ягід. Цей напій знімає запалення, зміцнює імунітет, підвищує гемоглобін, сприяє поліпшенню роботи кишківника, серцево-судинної та дихальної систем, а також тонізує. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 3 л води
- 100 г сушених яблук
- 100 г сушених груш
- 100 г чорнослив
- 50 г кураги
- 50 г меду
- три бутони гвоздики
Приготування:
- Сушені фрукти викладіть у друшляк і промийте під проточною водою. Викладіть у каструлю, залийте водою та залиште на 30-60 хвилин.
- Варіть на повільному вогні під закритою кришкою 30 хвилин.
- Вимкніть вогонь, додайте гвоздику і залиште узвар остигати.
- Коли напій буде теплим, додайте мед.
- Напій охолодіть та подавайте до столу.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.