ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте узвар із сушених фруктів

Узвар – корисний та смачний напій. Спробуйте приготувати.

Узвар – солодкий напій української кухні. Його готують із сушених фруктів – яблук, груш, вишень, слив, родзинок, а також зі свіжих фруктів і ягід. Цей напій знімає запалення, зміцнює імунітет, підвищує гемоглобін, сприяє поліпшенню роботи кишківника, серцево-судинної та дихальної систем, а також тонізує. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 3 л води
  • 100 г сушених яблук
  • 100 г сушених груш
  • 100 г чорнослив
  • 50 г кураги
  • 50 г меду
  • три бутони гвоздики

Приготування:

  1. Сушені фрукти викладіть у друшляк і промийте під проточною водою. Викладіть у каструлю, залийте водою та залиште на 30-60 хвилин.
  2. Варіть на повільному вогні під закритою кришкою 30 хвилин.
  3. Вимкніть вогонь, додайте гвоздику і залиште узвар остигати.
  4. Коли напій буде теплим, додайте мед.
  5. Напій охолодіть та подавайте до столу.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору