ЖИТТЯ

У новорічну ніч Україну атакували 90 безпілотниками: які наслідки на Київщині та в інших регіонах

У новорічну ніч росіяни завдали масованої атаки з повітря. Які наслідки?

У ніч на 1 січня російські війська атакували Україну рекордною кількістю безпілотників Shahed – 90. 87 із них збили сили ППО. Також окупанти вдарили чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та однією Х-59 з території Херсонської і Запорізької областей. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“У більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу по маршруту слідування безпілотників. Також була загроза застосування аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал” через зліт винищувачів МіГ-31К. Фактично у всіх регіонах працювала протиповітряна оборона. Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил Збройних сил України”, – йдеться у повідомленні.

У Київській області ППО працювала по дронах-камікадзе. “Інформації щодо падіння уламків на об’єкти інфраструктури чи житловий сектор не надходило. Постраждалі відсутні. Оперативні групи продовжують роботу з фіксації наслідків повітряної атаки”, – повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

А що в інших регіонах?

Російські війська атакували Одещину ударними безпілотниками. Сили протиповітряної оборони знищили 28 “шахедів”. Внаслідок атаки загинув 15-річний підліток. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Також завдали ударів безпілотниками по Львівській області. Внаслідок атаки зруйновано музей головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича у Львові. У місті Дубляни пошкоджено будівлю університету початку XX століття. Про це повідомляють ДСНС, міський голова Львова Андрій Садовий та голова Львівської ОВА Максим Козицький.

У Дніпропетровській області та Дніпрі внаслідок атаки зафіксовані пошкодження приватних будинків, місцевої гімназії, підприємства, ліній електропередач. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Він підкреслив, що захисникам вдалося знищити п’ять ворожих шахедів, але зафіксовані влучання.

Нагадаємо, що в ніч на 31 грудня російські війська випустили по Україні 49 ударних БпЛА. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору