ЖИТТЯ

У школі на Переяславщині відкрили арт-студію на честь художниці Марії Буряк

На Переяславщині відкрили арт-студію на часть художниці Марії Буряк. Що там можна побачити?

4 січня у 16-ту річницю пам’яті української народної художниці Марії Буряк на її честь відкрили арт-студію у Ковалинській початковій школі (Дівичківська ТГ). Там експонується виставка творчих робіт мисткині. Про це у Facebook повідомила директорка школи Світлана Шевченко, передає Інформатор.

“У арт-студії всі охочі зможуть малювати, вишивати, вивчати народні промисли, надихаючись яскравими казковими образами мисткині. Родзинкою ж заходу стала дерев’яна скульптура Марії Буряк, яку створив працівник школи Петрик Сергій Андрійович”, – написала вона.

На відкриття завітали багато гостей. А майстриня Ірина Арєстова провела для присутніх майстер-клас із малювання.

“Ідея вшанування художниці Марії Буряк виникла у перший день моєї директорської роботи у Ковалинській початковій школі. Дякую керівництву і колегам, які її підтримали. Ми створили арт-студію на честь талановитої землячки, де можна займатися творчістю, надихаючись роботами Марії Пантелеймонівни”, – зазначила Світлана Шевченко.

Марія Буряк – українська вишивальниця та художниця декоративно-ужиткового мистецтва, членкиня Спілки радянських художників України з 1974 року та Спілки майстрів народного мистецтва України з 1991 року. Народилася 16 серпня 1935 року в селі Ковалин. У ранньому дитинстві внаслідок хвороби стала інвалідом – не могла ходити. Закінчила лише чотири класи середньої школи. Займалась вишивкою, написанням віршів, казок, малюванням. За сприяння художниці Єлизавети Миронової її картини стали експонуватися на художніх виставках у Києві, де отримали визнання. Померла 4 січня 2008 року у віці 73 років у рідному селі.

Нагадаємо, що в Україні з цього року Водохреще відзначатимуть 6 січня. На Переяславщині традиційних купань не планують.

Фото: Facebook-сторінка Світлани Шевченко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору