ЖИТТЯ

У Переяславі громадянин Росії організував незаконний гральний бізнес

У Переяславі викрили організовану групу, яка налагодила роботу підпільного грального закладу. Власник – громадянин Росії.

У травні 2023 року громадянин рф, який живе на території Київщини, організував та керував незаконним гральним бізнесом у Переяславі. Орендував приміщення у місті, облаштував його і встановив там комп’ютери з відповідним програмним забезпеченням. Він координував дії підлеглих, збирав виручені за азартні ігри гроші та забезпечував фінансування злочинної діяльності своєї групи. До протиправної діяльності залучив трьох жінок, які виконували функції адміністраторів грального залу. Всім їм повідомили про підозру, йдеться на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

За даними слідства, потрапити до підпільних гральних закладів “клієнти” могли винятково за рекомендацією постійних гравців та попереднім телефонним дзвінком. Прийшовши у заздалегідь обумовлений день, відвідувачі сплачували адміністратору гроші, після чого їм видавали пароль для гри. Адміністратори слідкували за дотриманням відвідувачами правил гри, надавали допомогу при її проведенні, виплачували гравцям гроші у разі їх перемоги, вели облік готівки та виконували інші вказівки організатора.

Під час санкціонованих обшуків у гральних залах та місцях проживання фігурантів виявили та вилучили чорнові записи, системні блоки, монітори, маршрутизатори, мобільні телефони, карти пам’яті, готівку та російські паспорти.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури організатору та трьом учасникам організованої групи повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 203-2 (Дії вчинені особою, раніше судимою за незаконну діяльність з організації або проведення азартних ігор чи лотерей або за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що 2 січня на Переяславщині у лісі виявили людські кістки, чоловічий одяг та рюкзак. Деталі – тут.

Фото: Київська обласна прокуратура

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору