ЖИТТЯ

Погода на 10 січня: у Переяславі мороз стане меншим

У Переяславі буде хмарно. Мінімальна температура – 6 градусів морозу.

У середу, 10 січня, у Переяславі протягом всього дня буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі – 6 градусів морозу. Максимальна вдень та ввечері – 1 градусів нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 4-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 75 та 86 відсотками протягом доби. Тривалість дня 10 січня – 8 годин 27 хвилин. Завтра день буде на 2 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:48, а захід – о 16:15.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 9,8 градуса тепла, а найнижчу в 1940-му – 30,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

У давнину цього дня було прийнято в сутінках відпочивати на печі та лежанці, розповідати дітям казки й загадувати загадки. Молодь проводила час на посиденьках. Наші пращури цього дня слідкували за вітром і хмарами: якщо вітер дув з півночі, а небо при цьому було безхмарним, то слід очікувати морозу.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору