ЖИТТЯ

У Переяславі п’яний військовий викрав авто: хотів поїхати по тіло загиблого побратима

У Переяславі п’яний чоловік викрав чуже авто. На суді сказав, що хотів на ньому поїхати по тіло свого побратима.

Торік 5 листопада близько 2:45 п’яний чоловік викрав автомобіль ВАЗ-21122 біля супермаркету “АТБ” на вулиці Богдана Хмельницького у Переяславі. Він відкотив автівку недалеко, а зранку його затримали правоохоронці. 5 січня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Суд встановив, що обвинувачений розбив скло у водійських дверях, відкотив авто до АЗС, де заправив його, й покотив до пабу. Після цього він заснув у машині. Зранку зайшов до пабу та купив собі келих пива, і в цей час його знайшли та затримали правоохоронці. З’ясувалося, що чоловік служить старшим солдатом, перед цими подіями дізнався про загибель побратима. Пояснив суду, що був у нетверезому стані, тому вирішив заволодіти транспортним засобом, аби поїхати забрати його тіло.

Обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро покаявся та запевнив, що більше такого не робитиме. Наголосив, що брав безпосередню участь у захисті Батьківщини, де отримав поранення.

Обставинами, що пом’якшують покарання, суд визнав щире каяття, повне визнання вини, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення. Про наявність обставин, які обтяжують покарання, в обвинувальному акті не йдеться.

Тож суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки. Однак звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном на 1 рік. Також порушник має покрити державі витрати за залучення експерта у сумі 500 гривень.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Нагадаємо, що на Переяславщині нетверезий чоловік на авто на смерть збив жінку похилого віку. Як його покарав суд, дізнавайтеся за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору