ЖИТТЯ

На Переяславщині нетверезий чоловік на авто на смерть збив жінку похилого віку: як його покарав суд

На Переяславщині п’яний водій на авто збив двох людей, жінка загинула. Як його покарали?

23 жовтня у Циблях (Циблівська ТГ) сталася смертельна ДТП. Водій на авто ЗАЗ-1102 із села Лецьки (Циблівська ТГ) на вулиці Юнатів збив жительку Цибель 1948 р.н., яка разом зі своїм онуком 2017 р.н. їхала на велосипеді у зустрічному напрямку. У результаті ДТП жінка загинула на місці. Водій же не мав права на керування транспортним засобом, був у стані алкогольного сп’яніння, а авто мало пошкоджені гальма. 22 грудня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Встановили, що смерть жінки настала від множинних переломів кісток скелету з ушкодженням внутрішніх органів, з розвитком крововтрати та шоку. Дитину госпіталізували до лікарні із тілесними ушкодженнями середньої тяжкості: переломом лівої великогомілкової кістки, забоями та саднами голови.

Обвинувачений свою вину визнав повністю, пояснивши, що 23 жовтня “для лікувальних цілей” випив 3 стопки настоянки (приблизно 150 г), яка містила горілку. Цього ж дня приблизно о 16:50 керував автомобілем ЗАЗ-1102, через засліплення сонцем вчинив зіткнення з велосипедом, водійка якого вдарилася об лобове скло. За даними огляду з використанням газоаналізатора “Драгер” у крові водія автівки виявили 0,79 проміле алкоголю (легке сп’яніння).

Обставиною, що пом’якшує покарання обвинуваченого, є щире каяття. Обставинами, що обтяжують покарання, є вчинення злочину щодо малолітньої дитини та людини похилого віку. Обставин, які б істотно знижували ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, суд не встановив.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило до загибелі кількох осіб). Призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 8 років. Також обвинувачений має покрити державі вартість процесуальних витрат за проведення чотирьох судових експертиз на загальну суму 10 тисяч 38 гривень.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що у Переяславі водійка авто спричинила ДТП із мотоциклом Kawasaki. Як її покарав суд, дізнавайтеся за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору