ЖИТТЯ

У Переяславі водійка авто спричинила ДТП із мотоциклом Kawasaki: її оштрафували на 51 тисячу гривень

У Переяславі водійка авто спричинила ДТП із мотоциклом Kawasaki. Як її покарав суд?

22 серпня у Переяславі сталась ДТП. Водійка авто Peugeot їхала вулицею Фабричною в напрямку перехрестя з вулицею Богдана Хмельницького, через неуважність виїхала на головну дорогу, не пропустивши мотоцикл Kawasaki, який їхав по Богдана Хмельницького. Таким чином сталося зіткнення, внаслідок якого водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. 13 грудня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

На суді жінка визнала себе винною і надала показання, що підтверджують обвинувачення. Просила не позбавляти її права керування транспортними засобами, оскільки автомобіль використовує у підприємницькій діяльності. Постраждалий цивільного позову не подавав. Зазначив, що обвинувачена нічим йому не допомагала, відшкодування не здійснила. Вважає, що стягнення штрафу на користь держави у сьогоднішній час є найбільш доцільним.

Обставинами, які пом’якшують покарання, суд визнав щире каяття обвинуваченої та активне сприяння розкриттю злочину. Обставин, що обтяжують покарання, не встановили. Однак зважаючи на те, що шкода постраждалому взагалі не відшкодована, суд прийшов до висновку, що “необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченої та попередження вчинення нею нових злочинів, можливості відшкодовування шкоди, буде призначене покарання у вигляді штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами”.

Суд визнав водійку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження), та призначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 тисячу гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на 1 рік. Також жінка має покрити державі витрати за проведення судової інженерно-екологічної експертизи у сумі 28 тисяч 637 гривень 60 копійок.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що на ремонт укриття дитсадка в Переяславі витратили майже 4 мільйони гривень. Батьки дітей та працівники закладу вважають, що роботи виконали неякісно. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору