ЖИТТЯ

Хто змінював роботу у 2023 році: найвідоміші випадки у Переяславі

Хто змінював роботу в 2023 році? Розповідаємо про найрезонансніші випадки.

У 2023 році троє людей встигли побувати на чолі Київської обласної військової адміністрації, стільки ж були начальниками переяславського відділу поліції. У Переяславі змінився директор лікарні та начальник військкомату. Навіть у депутатському корпусі була одна ротація. Про всі випадки кадрових змін, які стосуються нашого міста, розповідає Інформатор.

Володимир Зеленський 24 січня підписав указ про призначення Олексія Кулеби заступником керівника Офісу президента України. До цього той очолював Київську обласну державну адміністрацію. Також 24 січня іншим президентським указом його звільнили з посади очільника Київщини “згідно з поданою заявою”. На посаді заступника керівника Офісу президента він замінив Кирила Тимошенка. Той написав заяву на звільнення.

Олексій Кулеба став головою КОДА 2 лютого 2022 року. 15 березня його замінив Олександр Павлюк, який має військовий досвід, тож сприяв обороні області, на території якої тоді були окупанти. 21 травня Кулеба повернувся на свою посаду і працював на ній до початку 2023-го.

Обов’язки голови Київської обласної військової адміністрації спершу тимчасово виконував Дмитро Назаренко. Він працював у КОДА з 2018 року. Ще наприкінці 2020 року став першим заступником голови, коли ним був Василь Володін.

7 квітня Кабінет міністрів погодив призначення головою КОДА Руслана Кравченка, який займає цю посаду дотепер. До цього він з 15 березня 2021 року очолював Бучанську окружну прокуратуру.

9 березня начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов представив нового керівника Обухівського районного управління поліції. Ним став Максим Дьомін, який до цього займав посаду начальника першого відділу поліції Бориспільського РУП (м. Переяслав). Обов’язки начальника переяславського відділу поліції певний час виконував Олег Немировський, який був заступником начальника цього відділу. А 29 червня на сесії міський голова Переяслава Вячеслав Саулко представив депутатам нового начальника переяславського відділу поліції – підполковника поліції Георгія Ногіна, який раніше обіймав посаду у Шевченківському районному управлінні.

До слова, у Київській області торік також змінився начальник поліції. 12 вересня Андрій Нєбитов повідомив про відставку. У Головному управлінні поліції Київської області зазначили, що він пішов на підвищення та отримав посаду заступника голови Національної поліції України. Його замінив Анатолій Щадило, який раніше обіймав посаду начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

У березні Лариса Кузьменчук звільнилась із посади директора Переяславської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. “Я трохи вичікував, сподіваючись, що Лариса Василівна передумає. Та оскільки одним із її аргументів була і причина сімейного характеру, то я змушений був підписати заяву”, – пояснював Вячеслав Саулко. Сама ж Кузьменчук сказала, що повернеться до роботи в педіатричному відділенні.

Обов’язки директора Переяславської БЛІЛ тимчасово виконувала заступниця директора з економічних питань Любов Якубовська.

Новим директором переяславської лікарні врешті призначили Віктора Атаманенка. Розпорядження про це 6 квітня підписав Вячеслав Саулко.

22 червня на сесії міської ради Переяслава начальник першого відділу Бориспільського РТЦК та СП Андрій Конон повідомив, що у зв’язку з наказом командувача ОК “Північ” його перемістили на вищу посаду в Київському обласному військовому комісаріаті, тобто займатися мобілізаційною роботою у межах Київської області. Відомо, що зараз військкомат у Переяславі очолює підполковник Руслан Гібелінда.

Людмила Отечко стала новою директоркою Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха (раніше – ЗОШ №7). До цього ліцей очолювала Галина Кітаєва. Відомо, що раніше Отечко була заступницею директора. 31 серпня колектив ліцею вітав новопризначену директорку та дякував за роботу попередній. Обом аплодували стоячи.

Ірина Присіч достроково припинила повноваження депутатки Переяславської міської ради. Подала про це заяву, депутати на сесії 19 жовтня підтримали її 15 голосами (для позитивного рішення необхідно було щонайменше 14). У депутатському корпусі її замінив наступний за черговістю кандидат у списку партії “Слуга народу” – Олександр Матвієнко.

Нагадаємо, що 2023 рік був важким та багатим на події, зокрема у Переяславі. Всі їх Інформатор пригадав у окремій публікації. Читайте її за посиланням.

Підготував Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору