ЖИТТЯ

У Переяславі видалять 8 дерев на території дитсадка та 2 верби біля Альти

На виконкомі затвердили акти обстеження зелених насаджень. Де видалятимуть дерева?

Під час засідання виконкому міськради Переяслава 16 січня затвердили акти обстеження зелених насаджень від 22 грудня минулого року та 9 січня цього року. Розглянули 5 звернень, згідно з якими видалять 14 дерев та кронують одне. Про це повідомляє Інформатор.

Отож, кронуванню підлягає дуб у Переяславі на вулиці Гімназійній, 4. Видалятимуть же дерева, які перебувають у незадовільному стані, за такими адресами:

  • Гайшин, вул. Шевченка, 1/1 – 3 ясени;
  • Переяслав, вул. Святилівська, 24 – 1 осокір та 1 верба;
  • Переяслав, вул. Б. Хмельницького, 57 – 1 клен;
  • Переяслав, вул. Б. Хмельницького, 107 – 6 берез, 1 ялина, 1 в’яз.

– Щодо останнього, це звернення директора дитсадочка “Берізка”. Комісійне обстеження дійшло до висновку, що дерева досягли своєї вікової межі, мають незадовільний стан та несуть загрозу всім учасникам навчального процесу, – пояснив головний спеціаліст відділу капітального будівництва та ЖКГ Олександр Зоря.

Начальник ВУКГ Віктор Коркач додав, що зараз біля Альти комунальники кронують, видаляють аварійно небезпечні дерева: “І залишилося біля місточка. Там також треба прибрати дві верби. Багато хто з вас бачив, що вони у поганому стані. Тому прошу внести і їх до цього переліку”. Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко зазначив, що ці дерева внесли до порядку розчищення ще торік, але було б доцільно ще раз офіційно провести це рішення. Його пропозицію підтримали виконкомівці.

Нагадаємо, що на грудневій сесії міської ради Переяслава прийняли бюджет громади на 2024 рік. Загальний обсяг доходів очікується в сумі 386 мільйонів 269 тисяч 203 гривні.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору