ВЛАДА

Олексій Дикий у 2023 році не пропустив жодної сесії міської ради Переяслава: як з відвідуванням у інших депутатів

Депутати погодили звіт виконання плану роботи у другому півріччі 2023-го. Як було із відвідуванням?

18 січня депутати прийняли звіт виконання плану роботи Переяславської міської ради в другому півріччі 2023-го. Згідно з ним, за шість місяців провели 6 чергових та 6 позачергових сесійних засідань. Розглянули 507 проєктів рішень, з яких прийняли 487. Окремо прийнятих земельних питань було 322. Про це повідомляє Інформатор.

Відвідування у другому півріччі 2023-го

Щодо відвідуваності депутатів, то взагалі не пропускали засідань четверо: Олександр Матвієнко, Лідія Оверчук (обоє – “Слуга Народу”), Олексій Дикий (“За майбутнє”) та Яна Поліч (безпартійна).

По два засідання пропустили такі депутати: Володимир Башмак, Оксана Миколаїнко, Любов Томенко (всі – “Слуга народу”), Віталій Марченко (“безпартійний”). По три “пропуски” у Андрія Іващенка, Аліни Римар (обоє – “Голос”), Ірини Слюсар (“Європейська солідарність”) та Людмили Шимченко (“За майбутнє”).

Не були на чотирьох засіданнях Євгеній Глазунов, Олександр Пасічник, Григорій Порало (всі – “Європейська солідарність”). А на п’ятьох – Руслана Потапенко, Григорій Ярема (обоє – “Європейська солідарність”), Анатолій Пастернак (“Свобода”), Тетяна Чеботарь (“Голос”).

Шість засідань пропустили Олег Бутович (безпартійний), Василь Мусієнко (“Європейська солідарність”), Михайло Шамрай (“Слуга народу”), сім – Сергій Шаменко (“Свобода”), дев’ять – Юрій Анікієв (“Свобода”), одинадцять – у Алли Зленко зі “Слуги народу” та Марини Навальної (“За майбутнє”).

Відвідування у 2023 році загалом

Загалом протягом 2023 року із 24 сесійних засідань жодного не пропустив Олексій Дикий (“За майбутнє”). Далі йдуть – Володимир Башмак, Оксана Миколаїнко, Любов Томенко, Лідія Оверчук (всі – “Слуга народу”) та Яна Поліч (безпартійна), у яких по 2 “пропуски”. Найбільше пропускали Марина Навальна (“За майбутнє”) – 21, Алла Зленко (“Слуга народу”) – 15, Тетяна Чеботарь (“Голос”) – 14.

Ми зателефонували до Марини Навальної, щоб дізнатися причини її пропусків. На наше запитання вона відповіла так: “Ви хочете сказати, що з 24 сесій я була тільки на трьох? Такого бути не може. Як я могла у першому півріччі пропустити 10 сесій, ви що? Багато пропусків, тому що я працюю в Києві в університеті, і ті сесії, які позачергові, я не можу відвідувати. У четвер, коли сесії заплановані, у мене немає пар, тому я їх завжди намагаюся відвідувати. Але бувають такі випадки, коли я приїжджаю в четвер, а кворум не зібрався і сесія не відбулася та переноситься, а я не можу перенести свої пари.

І якщо там пропуски, то це позачергові, тому що я не можу покидати пари. Я казала неодноразово, що депутати працюють на громадських засадах і в кожного з депутатів, який працює, є свій графік роботи, є основний роботодавець. Якщо я по три рази на тиждень буду ходити на заходи, то роботодавець скаже мені змінити роботу. Бо є комісія, передсесійна, сесія, яка часом не відбувалася, позачергова сесія знову переноситься… Коли це починає переноситись і коли це позачергове, то це, будь ласка, без мене. Ті, що сидять у міській раді, напевно, вважають, що ми повинні їхати кожного разу, я не можу покинути лекції, коли на потоці у мене 100 студентів”.

Ми звернулися за коментарем з цього приводу до секретарки ради Лідії Оверчук. Вона підтвердила, що Марина Навальна справді пропустила 21 сесію із 24-х у 2023 році.

Нагадаємо, що у першому півріччі 2023-го взагалі не пропускали засідань 5 депутатів. Яка тоді була статистика відвідувань, дивіться за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору