Переяслав Перейти на сайт

У Переяславській громаді за рік прогрейдерували дорогу на 36 вулицях: витратили на це майже 4 мільйони

У Переяславській громаді прогрейдерували 36 вулиць. Лише 2 із них – у селах.

Протягом 2023 року в Переяславській громаді провели щебеневу висипку та грейдерування на 36 вулицях. Загалом використали для цього 8 тисяч 749,9 тонни матеріалів, витратитили 3 мільйони 736 тисяч 996 гривень 75 копійок. Про це Інформатор дізнався зі звіту про діяльність виконавчих органів Переяславської міської ради за минулий рік, який погодили на сесії 18 січня.

Висипку та грейдерування провели на таких вулицях:

Мікрорайон Андруші

Мікрорайон Бабачиха

Мікрорайон Борисівка

Мікрорайон Давньоруський

Мікрорайон Заальтиччя

Мікрорайон Трубайлівка

Мікрорайон Підварки

Мікрорайон Солонці

Мікрорайон Спаська Левада

Село Гайшин

Під час сесії своє обурення щодо цього висловив депутат Григорій Порало: “Я проаналізував цю інформацію. Із цих всіх вулиць лише дві – із сільської місцевості, це у Гайшині, бо там угодний депутат Анікієв. В інших селах на жодній із вулиць такі роботи не проводилися. Якщо взяти у загальному співвідношенні, то лише 3 відсотки закупленої щебеневої суміші виділили саме на підсипку сільських вулиць. Також я проаналізував перелік депутатів, які тут зафіксовані, то немає двох депутатів: Порала і Глазунова (насправді ще немає Миколаїнко – ред.). Чому це так? Я звертався щодо підсипки вулиць Кучерова та Шевченка у Великій Каратулі. Глухо. Я хотів би, щоб більше такого не було. Я не для цього людей у Великій Каратулі агітував вступати до Переяславської громади. Бо бачив, що тут цивілізація, а тепер виходить, що вони мені дорікають”.

Депутат Юрій Анікієв апелював, що щодо вулиць у селі Гайшин він не подавав звернень, а займався цим безпосередньо староста Олександр Якуба. Додав, що його звернення щодо сіл Гланишів та Вовчків уже три роки лежать у міській раді й жодної дороги там не зробили.

Депутат Андрій Іващенко закликав випрацювати адекватний підхід до черговості депутатських звернень щодо грейдерування доріг: “Зараз ми бачимо, що ніякої черговості не існує. Тож давайте її встановимо. Бо деякі депутати по кілька років поспіль подають звернення на одні й ті ж вулиці”.

Заступниця міського голови з економічних питань Ольга Огієвич попросила не розглядати це питання винятково на основі того, чию конкретно вулицю зробили: “Потрібно звертати увагу на якість вулиці. Бо в одного депутата вулиці, на яких він закріплений, кращого стану, а в іншого – гіршого”.

Голова бюджетної депутатської комісії Олексій Дикий додав: “Якщо не помиляюся, у бюджеті 2024 року на придбання щебеню кошти не закладалися. У мене є прохання: у ВУКГ є два грейдери, давайте протягом року робити акцент на грейдеруванні. Будуть кошти – колись придбаємо щебінь, не буде – то без щебеневої підсипки. На сьогодні багато вулиць, особливо у приватному секторі, згрейдерувавши, можна зробити прийнятними без підсипки”.

Нагадаємо, що на цій же сесії депутати проголосували за встановлення складових заробітної плати міському голові. Скільки він зароблятиме у 2024 році, дізнавайтесь за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.