ЖИТТЯ

У Переяславі до Дня Соборності грамотами відзначили громадських активістів

У Переяславі провели урочистості з нагоди Дня Соборності. Кого відзначили?

22 січня у залі засідань Переяславської міської ради відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності України. Під час нього вручили почесні грамоти громадським активістам. Про це повідомили на сайті міської ради Переяслава, передає Інформатор.

“Відзначення Дня Соборності – це символ нерозривного зв’язку між усіма поколіннями борців за вільну Україну. Зараз, як і понад сотню років тому, наші хлопці й дівчата роблять усе, щоб наша Україна жила і процвітала. Адже наша країна незламна, її ніхто не зможе скорити”, – сказав міський голова Переяслава Вячеслав Саулко.

Він вручив почесні грамоти громадським активістам Олександру Ігнатенку, Людмилі Набок, Ірині Кучеренко, Ірині Березанській, Тетяні Ляльці та Наталії Самсоненко. Анна Ляч та Єлизавета Хандошко виконали патріотичні пісні.

День Соборності України – державне свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році на Софійському майдані в Києві.

Головна традиція в День Соборності – це живий ланцюг, який українці вибудовують, символізуючи об’єднання українських земель і державну єдність. Історія цієї традиції починається в 1990 році – тоді живий ланцюг простягнувся з Києва до Львова та Івано-Франківська, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного.

Нагадаємо, що 18 січня на сесії переяславським депутатам представили нового директора лікарні Ігоря Гомоная. Деталі – тут.

Фото: сайт міської ради Переяслава

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору