ЖИТТЯ

На Переяславщині через шахраїв люди втрачають гроші та акаунти у месенджерах

Як минуло 25 січня на Переяславщині? Інформатору розповіли у відділі поліції.

Протягом 25 січня до відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП надійшло 22 повідомлення. Інформатор розповідає про найцікавіші виклики.

11:31. Переяслав. Жінка поскаржилася, що замовила взуття та перерахувала за нього оплату 1500 гривень, але товар не отримала, а сторінку “магазину” видалили. За цим фактом поліціянти проводять перевірку.

15:28. Переяслав. Заявник повідомив, що до нього подзвонив “співробітник компанії lifecell” та сказав, що потрібно уточнити дані для зарахування бонусів, назвати останні 6 цифр номеру, який зателефонує. Після цього чоловік втратив доступ до свого акаунту у Viber, а всім його контактам надіслали повідомлення з проханням скинути гроші в борг. Звернувся для інформування.

15:30. Єрківці (Дівичківська ТГ). Заявниця повідомила, що замовила костюм та заплатила за нього 1060 гривень, проте товар не надіслали. Гроші не повертають, а на повідомлення не реагують. За цією справою триває перевірка.

16:25. Переяслав. Жінка поскаржилася, що з її банківської картки хтось зняв 1 тисячу 136 гривень 88 копійок. Правоохоронці проводять перевірку.

17:45. Переяслав. Під час проведення профілактичних заходів щодо незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів правоохоронці виявили, що в продуктовому магазині продають табак без відповідних документів. За цим фактом склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 (Роздрібна або оптова торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, без марок акцизного податку чи з підробленими марками цього податку).

26 січня, 0:28. Переяслав. Медики повідомили, що госпіталізували дитину 2020 р.н. з хімічним опіком слизової оболонки ротової порожнини. Сказали, що мати випадково дала їй йод. Зараз із постраждалою все гаразд.

Також за добу поліція зареєструвала три смерті (ненасильницькі та не після нещасних випадків): дві у Переяславі та одну в Гайшині (Переяславська ТГ).

Нагадаємо, що на Переяславщині і 24 січня фіксували випадки шахрайства. Як уберегтися від цього, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору