ЖИТТЯ

Олега Гордієнка із Переяславщини посмертно відзначили орденом “За мужність” III ступеня

Олега Гордієнка посмертно відзначили орденом “За мужність” III ступеня. Що про нього відомо?

Олега Гордієнка із села Пристроми (Студениківська ТГ) посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня. Відповідний Указ видав президент 17 вересня 2023 року. Нагороду вручили матері воїна Валентині Гордієнко. Про це повідомили на Facebook-сторінці Студениківської громади, передає Інформатор.

Як йдеться у повідомленні, Олег Гордієнко народився у селі Пристроми та навчався у місцевій школі. Потім вступив до Березанського професійного аграрного ліцею, де отримав фах кухаря. У 2016-му його призвали на строкову службу.

У перші місяці повномасштабного вторгнення, у квітні 2022 року, Олега мобілізували. Був гранатометником, старшим солдатом механізованого відділення. Товариші по службі відзначають його надзвичайну хоробрість і відданість.

Олег Гордієнко загинув 14 серпня 2022 року у боях за село Івано-Дар’ївка Бахмутського району Донецької області. Йому було 27 років. Поховали захисника у Пристромах 26 серпня 2022 року. На його честь встановили пам’ятну дошку на приміщенні Пристромської школи, де він навчався.

Нагадаємо, 22 січня у Переяславі до Дня Соборності грамотами відзначили громадських активістів. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Студениківської громади

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору