ЖИТТЯ

На фасаді школи на Переяславщині відкрили меморіальну дошку Олегу Гордієнку, який загинув на війні

У Пристромах відкрили меморіальну дошку випускнику-воїну. Він загинув, боронячи Україну.

18 жовтня у Пристромах (Студениківська ТГ) на фасаді місцевої гімназії відкрили меморіальну дошку випускнику школи, військовому Олегу Гордієнку, який загинув у російсько-українській війні. Про це повідомили на Facebook-сторінці Студениківської громади, передає Інформатор.

На подвір’ї школи зібралася родина Олега Гордієнка, мама та сестра, також долучилися учні школи, односельці та всі небайдужі. Разом із настоятелем Храму Архістратига Михаїла, протоієреєм Іваном присутні помолилися за усіх загиблих воїнів і поклали квіти до їх могил на місцевому кладовищі. Відкрила меморіальну дошку мати воїна, Валентина Гордієнко. Встановити ж її допомогло місцеве господарство “Укрпромстач”.

У 2016 році Олега призвали на строкову службу. У квітні 2022 року його мобілізували. Він був гранатометником, старшим солдатом механізованого відділення. 14-го серпня 2022 року загинув в боях за населений пункт Івано-Дар’ївка Бахмутського району Донецької області. У нього залишилися батьки, старший брат, сестра та дружина. Товариші по службі відзначають його надзвичайну хоробрість і відданість побратимам.

Олег Гордієнко народився 23 березня 1995 року в селі Пристроми. З 2001 по 2010 рік навчався у місцевій школі. Потім вступив до Березанського професійного аграрного ліцею, закінчив його у 2013 році та отримав фах кухаря.

“Більшість із них (присутніх) знали Олега, когось він тримав на руках, із кимось ганяв м’яча, а тепер він щоранку зустрічатиме їх на вході у школу і вони будуть вітатися до нього, бо відтепер він янголом берегтиме школу, до якої ходив”, – написали у повідомленні.

Нагадаємо, що 17 жовтня у Переяславі попрощалися із захисником України Ігорем Курилом із Цибель. Репортаж із похорону – тут.

Фото: Facebook-сторінка Студениківської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору