ЖИТТЯ

Погода на 27 січня: у Переяславі опадів не буде лише вдень

У Переяславі прогнозують дощ зі снігом. Мінімальна температура – 0 градусів.

У суботу, 27 січня, у Переяславі буде хмарно. На початку доби та ввечері йтиме невеликий дощ зі снігом. Опади – 1,8 мм. Мінімальна температура повітря буде вранці та ввечері – 0 градусів. Максимальна вдень – 2 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 92 та 96 відсотками протягом доби. Тривалість дня 27 січня – 9 годин 7 хвилин. Завтра день буде на 2 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:32, а захід – о 16:40.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1902 році – 7,7 градуса тепла, а найнижчу в 1954-му – 24,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

У давнину помітили: якщо в ніч на 27 січня на небі багато зірок, то незабаром буде тепло і сніжно; якщо ж зірок небагато, то буде негода і хуртовина. Білі хмари цього дня обіцяли мороз. Якщо зранку ворона розкаркалась, то слід чекати на заметіль. А якщо півні зрання закричали у морозний день, то холод скоро відступить.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору