ЖИТТЯ

Руслан Стародуб – найвпливовіша людина Переяслава у 2023 році: так вирішили читачі Інформатора

Завершилося голосування за найвпливовішу людину Переяслава у 2023 році. Руслан Стародуб впевнено випередив усіх конкурентів.

Із 22 до 26 січня тривало фільнальне голосування за найвпливовішу людину Переяслава у 2023 році. До п’ятірки фіналістів із 25 претендентів потрапили переможці в окремих п’ятірках. Щоб обрати свого фаворита, читачі Інформатора повинні були написати про це в коментарі до конкретного допису в нашому Telegram-каналі, а окрім цього, ще й обов’язково аргументувати свій вибір (коментарі без аргументації до уваги не приймалися).

У підсумку 213 людей підтримали волонтера Руслана Стародуба. Він впевнено випередив журналіста та активіста Максима Левченка, у якого 74 голоси, та волонтерку Жанну Федорук із 56 голосами. Депутати міської ради Переяслава Григорій Порало та Андрій Іващенко набрали 20 та 5 голосів відповідно.

Руслан Стародуб почав займатися волонтерством ще у 2014 році. “Я працював торговим представником у нашому районі, їздив по селах і в магазинах пропонував товар. А коли почалась війна, вирішив, що маю хоч чимось допомогти воїнам на передовій. Підприємство, яке я представляв на той час, торгувало консервами, сирами, то я частину зарплати взяв товаром та відправив усе на передову. Подумав, якщо це зміг зробити я, то так можуть вчинити й інші люди. Тож надалі, приїжджаючи в магазини, розповідав про ситуацію на фронті, про потреби воїнів. Люди мені вірили й ділилися, хто чим міг”, – розповідав на початку 2023-го.

Тривалий час Стародуб тісно співпрацював з Інною Марченко. Проте у 2023-му створив свою волонтерську організацію “4.5.0. Переяслав”, яка дуже швидко стала значимою за кількістю людей, впливовістю та довірою. До того ж, відомо, що на відміну від тієї ж Марченко, зі Стародубом у міської влади налагодилися добрі стосунки, що також певним чином може сприяти його роботі.

Організація “4.5.0. Переяслав” надзвичайно значима та помітна, її волонтери впізнавані. Наприклад, Ольга Дрига у рамках цієї ГО створила свою команду “Нескорені”, яка займається виготовленням сухих борщів та інших швидких перекусів. Сама вона також потрапила до цьогорічного переліку найвпливовіших. Волонтери влаштовують масштабні благодійні заходи, на яких збирають солідні суми для захисників, акумулюють та передають на фронт необхідне. Руслан Стародуб же є обличчям цього всього, людиною, якій довіряють. При цьому він, як і раніше, не цурається самотужки доставляти на передову допомогу, що, безумовно, цінується благодійниками.

Ось які слова підтримки написали про нього під час фінального голосування:

“Я б віддала голос кожному, хто щиро віддає все для нашого міста, особливо нашим хлопцям, кожній людині, яка допомагає, бо кожен заслуговує на “Людину року”, я б назвала “Люди року”. Але свій вибір за правилами п’ятірки віддаю саме за Руслана Стародуба, він завжди 24/7 на зв’язку, віддає все, що може і має, навіть своє, ніколи і нікому не відмовить в допомозі. У мене купа слів, щоб написати про нього. Головне, що ми знаємо, що він щирий, доброзичливий, добрий, відданий Україні, і Людина з великої літери. Таких дуже мало, дякуємо тобі, що ти у нас є”.

“Волонтер з великої літери, з великим серцем, людина, яка своїми справами допомагає ЗСУ та наближає нашу перемогу! Особисто для мене такі люди справжні Герої”.

“Руслан Стародуб, бо він порядний. Людина, яка особисто в мене викликає довіру, бо один з небагатьох, хто звітує про кожну витрату ГО”.

“Руслан Стародуб – надзвичайно порядна, чесна та мужня людина. Він дійсно робить все можливе для наших захисників і наближає перемогу. Пишаюсь такими людьми!”

“Людина, яка робить все можливе для допомоги ЗСУ! А значить, впливає на наближення перемоги, що зараз є першочерговим! Для мене є дуже показовим, що більшість голосів від хлопців з різних бригад і їх підтримка безцінна. Дякую Богу, що дає можливість допомагати. Дякую людям за довіру до Руслана, підримку та допомогу! Бо тільки спільними зусиллями можна перемогти!”

Якщо ви хочете пригадати всіх 25 найвпливовіших людей Переяслава у 2023 році, то перегляньте такі публікації:

Нагадаємо, що у 2022 році найвпливовішою людиною Переяслава стала волонтерка Інна Марченко. Інтерв’ю з цієї нагоди читайте за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору