ЖИТТЯ

Вночі 30 січня над Україною збили 15 із 35 випущених Росією дронів: які наслідки атаки

Російські війська вчергове атакували Україну з повітря. Які наслідки?

У ніч на 30 січня російські війська атакували територію України ударними дронами. Випустили 35 безпілотників Shahed-136/131 з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Чауда. Також вдарили двома керованими зенітними ракетами С-300 по Донеччині. Сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з ППО знищили 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з рф. До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України”, – йдеться у повідомленні ПС.

У Київській області повітряна тривога тривала із 0:09 до 1:46. У цей час працювали сили ППО. “Внаслідок падіння уламків на території одного з підприємств виникла пожежа. Були пошкоджені адміністративна будівля та ангар. Пожежа оперативно ліквідована. Окрім будівель, пошкоджено три автомобілі. За попередніми даними, жертв та постраждалих серед населення немає”, – повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Яка ситуація в інших регіонах?

Росіяни спрямували дрони на Криворізький район Дніпропетровської області, повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Лисак. Один “шахед” збили оборонці з Повітряного командування “Схід”. Інший поцілив по цивільній інфраструктурі. На місці виникла пожежа, яку рятувальники вже приборкали. Минулося без загиблих і постраждалих.

Два безпілотники знищили над територією Херсонської області, відзвітував начальник ОВА Олександр Прокудін. “Шахедами” росіяни атакували територію та споруду підприємства в Херсонському районі.

Над Миколаївщиною Сили оборони знищили один дрон, розповів голова ОВА Віталій Кім. Унаслідок падіння уламків зайнявся вантажний автомобіль – пожежу оперативно загасили. Там постраждала людина – водій зазнав черепно-мозкової травми. Стан постраждалого стабільний.

По Шосткинській громаді, що на Сумщині, росіяни здійснили обстріл двома безпілотниками типу Shahed (було два вибухи), написали в ОВА.

Місто Зміїв Чугуївського району Харківської області приблизно о 23:25 окупанти атакували щонайменше шістьма дронами Shahed, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов. Внаслідок атаки було пошкоджене цивільне підприємство та приватні житлові будинки. Зазнали поранень чоловіки 52 та 61 року: першого госпіталізували у стані середньої важкості, а другий отримав допомогу на місці.

На Черкащині в Уманському районі було влучання “шахеда” по закинутій споруді. Ще один ударний дрон знищили українські військові. Минулося без постраждалих, написав голова ОВА Ігор Табурець.

Сили ППО відпрацювали по ударних безпілотниках рф й у Кіровоградській області – там минулося без наслідків, повідомив голова ОВА Андрій Райкович.

Нагадаємо, що вночі 23 січня росіяни завдали комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Деталі – тут.

Фото наслідків на Київщині: МВС України

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору