ЖИТТЯ

На Переяславщині на річці відкололася крижина з рибалкою: він опинився у пастці

На Переяславщині відкололася крижина з рибалкою. Його врятували.

7 лютого о 16:20 до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про те, що на Дніпрі в урочищі Козинські горби (Циблівська ТГ) рибалка потрапив у пастку на льоду, який відколовся. Таким чином опинився на крижині за 300 метрів від берега. На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ у складі 3 осіб. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

О 16:32 рятувальники прибули на місце події. За допомогою рятувального човна дісталися до чоловіка та доправили його на берег о 17:00.

(Тисніть на “Відео у Facebook”)

Рятувальники Переяславщини нагадали правила поведінки на водоймах у зимовий час. Денис Порохня зазначив, що взимку багато любителів риболовлі та дітей виходять на лід, що є дуже небезпечним. “Йдучи до місця риболовлі, потрібно слідкувати, аби лід не хрустів. Також варто мати при собі мотузку або ж кінець Александрова, щоб у разі небезпечної ситуації можна було допомогти врятуватися. На маленькій площі не можна перебувати багатьом людям та не ходити рибалити поодинці”, – сказав він.

Нагадаємо, що 6 лютого на Переяславщині горів житловий будинок. Деталі – тут.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Фото надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору