ЖИТТЯ

Погода на 9 лютого: у Переяславі йтиме сніг

У Переяславі йтиме сніг. Мінімальна температура – 1 градус морозу.

У п’ятницю, 9 лютого, у Переяславі буде хмарно. Вночі, зранку та ввечері йтиме сніг, опади – 5,1 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі, вранці та пізно ввечері – 1 градус морозу. Максимальна вдень – 1 градус тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 86 та 93 відсотками протягом доби. Тривалість дня 9 лютого – 9 годин 50 хвилин. Завтра день буде на 4 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:13, а захід – о 17:03.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1990 році – 8,3 градуса тепла, а найнижчу в 1929-му – 32,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

Попри те, що цей місяць вважається найхолоднішим, цього дня бувала й відлига, але недовга. Тому в народі говорили: “Лютнева відлига нічого не варта”. Цього дня наші пращури спостерігали за хмарами: якщо вони йдуть проти вітру – до снігу. На снігопад також вказував дим з труби, якщо він стелився землею без вітру.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору