ЖИТТЯ

У ніч на 11 лютого росіяни випустили по Україні 45 дронів Shahed: які наслідки на Київщині

Вночі російські війська завдали атаки дронами. Які наслідки на Київщині?

У ніч на 11 лютого російські війська атакували територію України ударними безпілотниками Shahed-136/131. Зафіксували 45 пусків дронів із районів Балаклава та мис Чауда – Крим, 40 “шахедів” збили сили ППО. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи зенітних ракетних військ, мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби. В результаті бойової роботи знищено 40 “Шахедів” противника у межах Київської, Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської та Херсонської областей”, – йдеться у повідомленні.

Начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко повідомив, що ворожі дрони заходили із західного напрямку.  Повітряна тривога в столиці тримала майже 2 години. Силами і засобами протиповітряної оборони усі БпЛА “Shahed” противника, які прямували на Київ, були уражені ще на підступах до міста. За попередніми даними оперативного зведення – у столиці без жертв та руйнувань.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив щодо безпекової ситуації у регіоні: “Внаслідок падіння уламків дронів на території одного з підприємств виникла пожежа. Пошкоджені складські приміщення, СТО, ангар, адмінбудівля підприємства, легковий автомобіль та навантажувач. Пожежа, що виникла на місці падіння уламків, оперативно ліквідована. Жертв та постраждалих серед населення немає. Всі оперативні групи продовжують фіксувати наслідки нічної атаки”.

Нагадаємо, що протягом минулої доби ворог завдав 3 ракетних та 64 авіаційних ударів. Повне зведення Генштабу ЗСУ читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору