ЖИТТЯ

Університет Григорія Сковороди в Переяславі не реорганізовуватимуть: запевнив Оксен Лісовий

Університет Григорія Сковороди в Переяславі не реорганізовуватимуть. Бо він вважається містоутворюючим.

12 лютого ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур брав участь у засіданні Громадської організації “Спілка ректорів закладів вищої освіти України”. На ньому обговорювали майбутній закон “Про вищу освіту” разом із міністром освіти і науки Оксеном Лісовим, представниками Офісу Президента та комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Серед основних цілей та напрямів Уряд виокремив пріоритетні питання в майбутніх змінах: зменшити кількість державних ЗВО до близько 100. Окрім цього визначилися, що не підлягатимуть реорганізації заклади Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства оборони України і заклади, що переміщені у 2022 році.

“Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий у своєму виступі зупинився на містоутворюючих закладах вищої освіти, тих, які розміщуються в містах з невеликою кількістю населення і відіграють важливу роль для життєдіяльності міста. Він зазначив, що такі ЗВО не будуть підлягати реорганізації. До цієї категорії належать Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Національний університет “Острозька академія”, Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка, Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, Ізмаїльський державний гуманітарний університет, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя і Дніпровський державний технічний університет”, – повідомив у Facebook Віталій Коцур.

Він зазначив, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі є найбільшим закладом вищої освіти серед містоутворюючих університетів в розрахунку на кількість населення в містах, де є ці заклади. З понад 27 тисяч населення Переяслава контингент здобувачів освіти станом на грудень 2023 року становить 7124 особи.

Нагадаємо, що 12 лютого у ліцеї Мазепи в Переяславі на благодійному ярмарку зібрали понад 37 тисяч гривень. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору