ЖИТТЯ

На Переяславщині рятувальники нагадують дорослим та дітям правила пожежної безпеки 

На Переяславщині рятувальники нагадали дорослим та дітям про правила пожежної безпеки. Де вони побували за останні дні?

15 лютого у Переяславі в закладі дошкільної освіти “Золотий ключик” переяславські рятувальники разом із командою руху юних-пожежних рятувальників “Друга зміна” місцевої гімназії №2 провели урок безпеки. Про це повідомили у Бориспільському районному управлінні ГУ ДСНС України у Київській області, передає Інформатор.

Юні рятувальники нагадали малечі правила пожежної безпеки в побуті та під час відпочинку, правила безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та дії під час сигналу “Повітряна тривога”. За заняття діти встигли закріпити знання із безпеки життєдіяльності, поспівати та потанцювати. Також малята приміряли форму “юного рятувальника”.

Того ж дня в Студениківській громаді рятувальники та працівники місцевої пожежної охорони нагадали громадянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації опалювальних приладів.

Фахівці розповідали людям про статистику пожеж та основні причини виникнення їх. Вони стали частішими у житлових секторах. Люди, намагаючись обігріти власну оселю, використовують електрообігрівачі, саморобні нагрівальні прилади, а також експлуатують пічне опалення. Як наслідок – масштабні пожежі будинків, господарчих будівель, лазень та навіть зафіксовані випадки загибелі та травмування людей.

Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівці ДСНС надали рекомендації щодо дотримання правил безпечної поведінки. Також пояснили, яку небезпеку мають вибухонебезпечні предмети та нагадали дії при виявленні їх.

16 лютого рятувальники провели “Єдиний урок безпеки” у Дівичківському ліцеї. Фахівці ДСНС нагадали дітям номер виклику пожежників, правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, правила пожежної безпеки в побуті та під час навчання.

Дітям вручили матеріали щодо правил безпеки життєдіяльності від Unicef та ДСНС України. Також малюки переглянули мультфільм про пса Патрона, де дізналися про небезпеку, яку мають вибухонебезпечні предмети.

Нагадаємо, що 10 лютого у Переяславі загорівся газовий стояк житлового будинку. Деталі – тут.

Фото: Бориспільське РУ ГУ ДСНС у Київській області

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору