ЖИТТЯ

У День закоханих у Переяславі три пари уклали шлюб, а ще три – подали заяви

У Переяславі у День закоханих уклали шлюб три пари. Про це розповіли у місцевому відділі ДРАЦС.

14 лютого відзначали Всесвітній день закоханих. Це свято буквально створене для того, аби об’єднувати серця, тож нерідко у цей романтичний день укладають шлюби. У Переяславі, зокрема, побралися три пари. Про це Інформатору розповіла начальниця відділу ДРАЦС у Переяславі Вікторія Литовченко.

– 14 лютого у нас зареєстрували три шлюби, також подали три заяви на шлюб. Якщо порівнювати з іншими днями, то по-різному буває: може взагалі не бути реєстрації, а так одна, дві, три, загалом небагато. Зараз і за місяць взагалі багато шлюбів не укладають, бо не весільний сезон. За цей рік станом на 16 лютого зареєстрували 28 шлюбів.

Мені здається, так мало, бо зараз війна. Наприклад, у нас було три пари, дві з яких взагалі спонтанно все вирішили, прийшли день у день в буденному одязі. Одна пара раніше трохи подавала заяву, у них була напівурочиста реєстрація: просто обмінялись обручками і все, – зазначила Вікторія Литовченко.

Додада, що наразі найбільше розписів планують на 24 лютого 2024 року. На цю дату вже подали заяви три пари. Заяви можуть ще додатися, бо можна скорочувати місячний термін: “Зараз така тенденція, що сильно наперед заяви не подають, у нас їх зараз взагалі небагато подано. Найбільш наперед у нас подана тільки одна заява на травень, на квітень – дві, а на березень – поки тільки три”.

Нагадаємо, що з нагоди Дня працівників органів реєстрації актів цивільного стану Вікторія Литовченко розповіла про роботу відділу ДРАЦС у Переяславі. Матеріал читайте за посиланням.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору