ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте традиційні українські цибуляники

Цибуляники – проста та смачна страва української кухні. Спробуйте приготувати.

Цибуляники або, як ще їх називають, цибульники – швидка в приготуванні та дуже смачна страва. Її прийнято подавати до борщу замість хліба або просто їсти зі сметаною. За технологією приготування вони нагадують деруни та оладки з кабачків. Особливо популярні на заході України, зокрема у Львові. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 4-5 ріпчастих цибулин
  • 2 курячі яйця
  • 200 г пшеничного борошна
  • 100 г кефіру
  • 1/3 ч. л. харчової соди
  • ч. л. оцту
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте та наріжте кубиками. Заправте її сіллю з перцем, перемніть все руками так, щоб вона пустила сік та залиште маринуватись на 15-20 хвилин.
  2. Яйця розбийте у тарілку, збийте виделкою як на омлет. Додайте кефір, просіяне борошно, сіль, спеції.
  3. Соду погасіть оцтом і також додайте до суміші, ретельно перемішайте.
  4. До тіста додайте віджату від соку цибулю, добре перемішайте, щоб цибуля була повністю покрита тістом.
  5. Поставте сковороду на плиту, налийте олію і добре підігрійте на середньому вогні. Зменшіть вогонь та викладіть столовою ложкою цибульники на сковороду.
  6. Смажте до золотавого кольору з обох сторін, поки цибуля не стане м’якою і ніжною.
  7. Готові цибуляники викладіть на паперові рушники, щоб позбавитись від зайвого жиру, та подавайте гарячими зі сметаною.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору