Цибуляники – проста та смачна страва української кухні. Спробуйте приготувати.
Цибуляники або, як ще їх називають, цибульники – швидка в приготуванні та дуже смачна страва. Її прийнято подавати до борщу замість хліба або просто їсти зі сметаною. За технологією приготування вони нагадують деруни та оладки з кабачків. Особливо популярні на заході України, зокрема у Львові. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 4-5 ріпчастих цибулин
- 2 курячі яйця
- 200 г пшеничного борошна
- 100 г кефіру
- 1/3 ч. л. харчової соди
- ч. л. оцту
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Приготування:
- Цибулю очистіть від лушпиння, промийте та наріжте кубиками. Заправте її сіллю з перцем, перемніть все руками так, щоб вона пустила сік та залиште маринуватись на 15-20 хвилин.
- Яйця розбийте у тарілку, збийте виделкою як на омлет. Додайте кефір, просіяне борошно, сіль, спеції.
- Соду погасіть оцтом і також додайте до суміші, ретельно перемішайте.
- До тіста додайте віджату від соку цибулю, добре перемішайте, щоб цибуля була повністю покрита тістом.
- Поставте сковороду на плиту, налийте олію і добре підігрійте на середньому вогні. Зменшіть вогонь та викладіть столовою ложкою цибульники на сковороду.
- Смажте до золотавого кольору з обох сторін, поки цибуля не стане м’якою і ніжною.
- Готові цибуляники викладіть на паперові рушники, щоб позбавитись від зайвого жиру, та подавайте гарячими зі сметаною.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.