ЖИТТЯ

У Переяславі Володимир Шовкошитний презентував книги власного видавництва “Український пріоритет”

У Переяславі влаштували зустріч із письменником Володимиром Шовкошитним. Він презентував видання власного видавництва “Український пріоритет”.

22 лютого в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі у рамках творчого проєкту “Університетські зустрічі”, з нагоди 10-тих роковин початку російського збройного вторгнення до України, початку російсько-української війни і Дня Героїв Небесної Сотні, відбулася зустріч з поетом, прозаїком, публіцистом, ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС, громадським діячем із Переяславщини (село Світанок Циблівської ТГ) Володимиром Шовкошитним. На ній він презентував видання видавництва “Український пріоритет”, яке заснував у 2011 році. Про це повідомляє Інформатор.

На зустріч зібралося близько 70 людей, переважно студенти університету. Володимир Шовкошитний представив книги видавництва “Український пріоритет”, зокрема історичні романи, а також науково-публіцистичні роботи, які руйнують міфи щодо України та її історії, що були створені радянською та імперською пропагандою. З-поміж авторів видавництва є переможці різноманітних премій, в тому числі і 9 лавреатів Шевченківської премії. Також детальніше обговорили понад 30 книг, серед них і епопею-трилогію поета “Кров свята”.

Володимир Шовкошитний розповів про створення і мету видавництва “Український пріоритет”:

– Якщо вперта або затята людина починає щось робити, вона одразу ставить собі питання “why?”, навіщо? нащо? чому?, а відповідь шукає з відомих ідіом “Як кораблик називаєш, так тобі він попливе”, тому я назвав своє видавництво “Український пріоритет”. Аби в ньому друкувати ті речі, які на мій хлопський розум є пріоритетними для виховання свідомого українця, громадянина, а не біо-маси.

Свідомий це той, хто не тільки горлянки дере за права, а і несе на собі виконання обов’язків, як наші з вами сини, які сьогодні воюють, захищають Україну. Як ті, хто в тилу професори, викладачі, виховують дітей, майбутніх захисників вітчизни, майбутнє нації, дівчаток, які народять колись українців, які побудують колись найкращу у сіті державу – Україну, вільну від всяких москалів, від тих пережитків москальських у наших душах та наших серцях. Бо мало вийти із імперії, треба її ще видавити із себе.

Перше ми зробили – вийшли, а друге ще не зробили до цього часу. Друга річ, що має зробити людина затята, яка хоче щось робити це вибрати місію. Яка ж місія в цього видавництва? я собі наморочив мізки, і в голові написав місію видавництва – простежити історію України від першої писемної згадки про територію, яка тепер називається Україною і до сьогоднішніх днів.

На світі є багато чудес, які і не снилися нашим мудрецям, як казав свого часу наш класик. Тому єдиний спосіб оті таємниці розгадати це прочитати всю добірку, всю лінійку книг “Українського пріоритету”, історичних принаймні, починаючи від 512 року до н.е. і закінчуючи книгами вже цієї війни, нашої 900-літної війни із москалями.

Під кінець заходу Володимир Шовкошитний подарував університетській бібліотеці книги видавництва та провів автографсесію, а всі охочі мали змогу придбати видання.

Володимир Шовкошитний подарував ректору книгу “Кров свята”

Володимир Шовкошитний презентував понад 30 книг видавництва “Український пріоритет”

На зустріч зібралося понад 70 людей

Зібралося чимало студентів вишу

Книги видавництва руйнують міфи щодо України та її історії, що були створені радянською та імперською пропагандою

Книги видавництва охоплюють період від 512 року до н.е. і до сьогодення

Захід виявився дуже цікавим

Володимир Шовкошитний подарував університецькій бібліотеці книги видавництва

З-поміж авторів видавництва є переможці різноманітних премій, в тому числі і 9 лавреатів Шевченківської премії

Нагадаємо, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі оновив свій логотип. Що змінилося – дізнавайтеся тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору