ЖИТТЯ

Університет Григорія Сковороди в Переяславі оновив свій логотип: що змінилося

Університет Григорія Сковороди в Переяславі дещо змінив свій логотип. Який він тепер має вигляд?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі оновив свій логотип. Відтепер на ньому з’явилося гасло “Libertas per sapientiam”, що у перекладі з латинської означає “Свобода через мудрість”. Це відображає філософську сутність освіти та самоосвіти, ключові принципи вишу. Про це повідомили на Facebook-сторінці УГСП, передає Інформатор.

У повідомленні зазначили, що свобода є однією з найвищих цінностей людства, виражаючись у прагненні до самовизначення, незалежності та можливості вибору, де в контексті освіти це набуває свободи думки та вираження. А мудрість у філософії Григорія Сковороди це не просто знання, а глибоке розуміння світу та себе в ньому.

“Гасло, яке відтепер ви бачитимете на нашій емблемі, декларує цінності та місію нашої альма-матер, що полягає у формуванні особистості здатної до самостійного мислення, саморозвитку та внесення вкладу у суспільство, підкреслює роль освіти у формуванні свободи як внутрішнього стану, так і соціальної реальності”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що 20 лютого у Переяславі вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні. Як це було, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору