ЖИТТЯ

На Переяславщині п’яний чоловік до смерті побив свою співмешканку: як його покарав суд

На Переяславщині п’яний чоловік до смерті побив свою співмешканку. Як його покарали?

Торік 25 вересня близько 2:00 у Помоклях (Ташанська ТГ) чоловік після спільного розпиття алкоголю посварився зі своєю співмешканкою та завдав їй численних тяжких тілесних ушкоджень. Зрештою це призвело до її смерті. 19 лютого Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд призначив йому покарання 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Слідство встановило, що обвинувачений заподіяв жінці тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, множинних синців та саден на обличчі, крововиливів у м’які покриви голови, під оболонки та речовини головного мозку, закриту травму шиї у вигляді множинних синців та саден, перелом великого лівого рогу під’язикової кістки, закриті травми грудей та живота у вигляді множинних синців та саден на тулубі, множинних двобічних переломів ребер, перелому грудини, крововиливів на серці, множинних синців та саден на верхніх та нижніх кінцівках, забійної рани правої кисті, забійної рани на тлі крововиливу слизової оболонки правої малої статевої губи.

Обвинувачений свою вину визнав повністю. У вчиненому розкаявся та погодився надати суду показання. Сказав, що 24 вересня його співмешканка повідомила, що хоче повернутися із Помоклів, де чоловік знайшов підробіток та тимчасово проживав, додому в село Гора Бориспільського району. З цього приводу вони випили, а потім почали сваритися. Пізніше, за його словами, почав силою вкладати її в ліжко, щоб та спала, але вона не підкорювалася, підводилась та падала з ліжка. Тоді той нахилився над нею і вдарив не один раз рукою по обличчю та ногою в живіт. Потім підняв, поклав на ліжко і ліг поряд. Після цього жінці стало погано, він, мовляв, надав їй допомогу, “швидкої” не викликав, бо вона не хотіла. Заснув поряд, а коли прокинувся вранці, то жінка вже була холодною, померла. Обвинувачений сказав, що злякався та зателефонував до поліції, які згодом його затримали.

Сестра померлої зазначила у суді, що їй не подобався співмешканець тієї, оскільки постійно вживав алкоголь. Спочатку вона не висловлювала ніяких заперечень щодо чоловіка. Але у нетверезому стані він ставав дуже агресивним та часто бив сестру, інколи аж до крові. Після цього вона виганяла його з дому, але той через кілька днів все одно повертався. Через пожежу у власному будинку в Горі сестра поїхала до чоловіка, а згодом стало відомо про її смерть. Просила суворого покарання винному у жорстокому побитті та смерті її сестри.

Обставинами, які пом’якшують покарання, суд визнав щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину. Обставиною, яка обтяжує покарання, є вчинення кримінального правопорушення в стані алкогольного сп’яніння, що визнав обвинувачений та підтвердилося оглядом на стан алкогольного сп’яніння на місці події, проведеним приладом “Алкотест”, який показав результат 1,74 проміле.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого). Призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що у Переяславі п’яний військовий викрав авто, бо хотів поїхати по тіло загиблого побратима. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору