ЖИТТЯ

У Переяславі триває виставка на шевченківську тематику “Впізнай в обличчя книгу”: чим вона особлива

У музеї “Заповіту” в Переяславі триває виставка “Впізнай в обличчя книгу”. Чим вона особлива?

У переяславському музеї “Заповіту” Тараса Шевченка із січня триває виставка книг на шевченківську тематику “Впізнай в обличчя книгу”. Вона різносторонньо подає та показує образ видатного українського письменника. На ній представлено понад сотню книг. Триватиме виставка до 30 березня. Інформатор розповідає деталі.

Мета виставки – представити книги на шевченківську тематику, які всебічно показують образ поета Т. Г. Шевченка. Видання початку ХХ та ХХІ століття презентують зразки як радянського, так і дослідженого та оновленого шевченкознавства сьогодення, де розкрито неоднозначне сприйняття образу Кобзаря в сучасному соціокультурному просторі.

Виставка літературознавчих і художніх книг про Тараса Шевченка поділена на три розділи: Літературознавчі й художні книги про письменника радянського періоду; Видання на шевченківську тематику другої половини ХХ та початку ХХІ століття, що передбачає три підрозділи – географічне та музичне шевченкознавство, біографія й документальна шевченкіана, Шевченківська книга для дітей; Третій розділ – книги про Шевченка написані його родичами.

Організатори зазначають, що виставка “Впізнай в обличчя книгу” допоможе зорієнтуватись, що найціннішого є в літературному шевченкознавстві, та яку книгу про Кобзаря першочергово варто прочитати.

На виставці представлено понад сотню книг про Тараса Шевченка

Книги різносторонньо показують українського поета

Зібрано видання на шевченківську тематику 20 та 21 століття

Виставка літературознавчих і художніх книг про Тараса Шевченка поділена на три розділи

Відвідати виставку можуть всі охочі

Триватиме виставка до 30 березня

Нагадаємо, що інженер-дослідник Євген Корнєєв із Переяслава поділився спогадами про найбільший у світі літак “Мрія”. Матеріал читайте тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору