ЖИТТЯ

Гравці “Джури” з Переяславщини взяли участь у першій в Україні школі ройових

На Київщині відбулася перша в Україні школа ройових. Гравці “Джури” з Переяславщини взяли у ньому участь.

27-29 лютого у Борисполі відбувся перший вишкіл “Київська обласна школа ройових” Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”). На ньому протягом трьох днів відбувалися тренінги, майстер-класи та різні активності. Серед учасників були й гравці з Переяславської та Дівичківської громад. Про це повідомили на сайті Київської обласної військової адміністрації, передає Інформатор.

У заході взяли участь 32 ройових та 10 педагогів-виховників роїв закладів освіти із 19-ти громад Київщини: Переяславської, Дівичківської, Білоцерківської, Бориспільської, Васильківської, Вишгородської, Вишневої, Глевахівської, Згурівської, Ірпінської, Калитянської, Козинської, Немішаївської, Обухівської, Пристоличної, Сквирської, Ставищенської, Фастівської та Феодосіївської. Юні джури-ройові об’єдналися в чотири рої та стали єдиним курінем імені Да Вінчі, названого на честь Героя України Дмитра Коцюбайла.

Метою такого заходу є підвищення лідерських якостей учасників, надання знань і навичок з тактичної та домедичної підготовки, безпечного поводження зі зброєю, командоутворення, спрямованих на вдосконалення джурівських умінь ройових, як помічників своїх виховників, для роботи з учасниками (джурами) куренів, створених у закладах освіти в громадах Київщини.

Учнів-патріотів навчали за трьома блоками:

  1. Формування української ідентичності: основи організації у рої пошуково-краєзнавчої роботи, вивчення історії України та ЗСУ, обрання патрона рою та куреня.
  2. Прокачка лідерських навичок: основи командоутворення, психології та риторики, розвиток емоційного інтелекту, критичне мислення та медіаграмотність.
  3. Опанування навичок джур: співпраця ройового із виховником та опікуном рою, участь у плануванні діяльності рою на рік, функції ройового у підготовці рою до підсумкового таборування та представлення свого рою у конкурсах різних етапів Всеукраїнської гри “Джура”.

Тренінгова програма складалася з таких елементів як:

  • “Впоряд”
  • “Топографія. Орієнтування”
  • “Саперна підготовка”, “Робота зі зброєю”
  • “Рятівник”
  • Тактична медицина
  • Смуга перешкод

Всім учасникам за проходження триденного вишколу Посвідки ройових.

Нагадаємо, що у Переяславі рятувальники провели для дітей урок безпеки та оглянули укриття у закладах освіти. Детальніше – тут.

Фото: КОВА

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору