ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: “Ти” – серіал про психа-вбивцю, який добре полоскоче вам нерви

Серіал “Ти” добре полоскоче вам нерви, адже розповідь про психопата-вбивцю виявиться занадто цікавою. 

У рубриці ”Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася американську психологічну драму-трилер “Ти”, на основі однойменного роману Кароліни Кепнес, прем’єра якої відбулась у вересні 2018 року. Серіал складається з 4 сезонів та розповідає про психопата-вбивцю Джо Голдберга, але сьогодні спробую зацікавити рецензією про перший сезон, а від цього можете відштовхуватися в цілому.

Джо (Пенн Беджлі) працює продавцем у книжковій крамниці. Він справляє приємне враження, вміє підтримати розмову і ніколи не відмовляє у допомозі. Але хлопець не такий простий, як здається. Він регулярно стежить за дівчиною Бек (Елізабет Леїл), яка лише одного разу заходила до його магазину. Джо спостерігає за нею в соцмережах, підглядає у вікна, і ходить за Бек по п’ятах залишаючись непоміченим.

Йому здається, що він знає Бек краще, ніж її оточення, і думає, що має право втручатися в обставини і змінювати життя дівчини, яка не здогадується про те, що відбувається. Хлопець стає одержимий нею, і починає здійснювати страшні злочини та усуває “перешкоди” для їхнього кохання, водночас приховуючи свою справжню сутність від неї та оточуючих.

Усі дії Джо коментує закадровий голос, транслюючи думки персонажа. Він не бачить кордонів між божевіллям і романтичним тяжінням. Більше того, Джо вірить, що будь-який його вчинок виправданий добрими намірами. Звичайно, він не вважає себе психопатом, свої дії він раціоналізує настільки, що для нього вони здаються розумними рішеннями. У цьому сценаристи грають із глядачами, всіма силами спонукаючи симпатизувати Джо.

Також напружені прийоми серіалу змушують бути співучасником того, що відбувається, наприклад я переживала про те, щоб його не впіймали на гарячому при його злодіяннях. Це може прозвучати страшно, але всі вбивства та насилля у кадрі Джо робив красиво та обережно, неначе це його звичайна робота, (можливо, на мене вплинула та ж сама психологія серіалу). В свою чергу Бек починає помічати дивні речі та поведінку Джо, але відкидає негативні думки. Проте чи зможуть скластися обставини так, що дівчина все ж нічого не зрозуміє, і… залишиться живою?

Серіал “Ти” можна назвати не лише трилером, а й сатирою на романтичні фільми. При цьому сюжет серіалу справді затягує, і має напругу у кожній із десяти серій. Але в один момент мені здалося, що сценаристи захопилися саме “любовною лінією”, що додало історії зайвої попсовості. Це трохи псує серіал, та й очевидних роздумів, іноді, було забагато, проте сюжетні повороти вчасно рятують його – коли я вже починала нудитися від розлучень та інших страждань, з’являлася інтрига, пов’язана з минулим головного персонажа. І вона тримається до самого фіналу. А фінал, до речі, залишає зачіпку для продовження історії.

Нагадаємо, що минулого тижня в рубриці “Інформатор вихідного дня” наш редактор розповів про серіал “Спадкоємці”. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору