ЖИТТЯ

Як волонтери із Переяслава допомагають захисникам: зібрали нещодавні звіти

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх днів передали захисникам багато необхідного: їжу, теплі речі, засоби гігієни, окопні свічки, каністри, автономні обігрівачі, бензопили, медичні препарати та інше. Деталі розповідає Інформатор.

ГО “4.5.0. ПЕРЕЯСЛАВ”

Волонтерська організація “4.5.0. Переяслав” днями передала 47-ій бригаді “Магура” причіп із 53 каністрами, автономні обігрівачі Webasto, бензопили, медичні препарати та різноманітні гостинці.

Ця ж організація передала велику кількість страв швидкого приготування для захисників, які боронять Україну на Лиманському напрямку. Приготувала їх команда Світлани Єпіфанової “Смаколики для соколиків”. Окремо голова ГО “4.5.0. Переяслав” Руслан Стародуб подякував діткам та колективу садочку “Любавонька”, який очолює Любов Томенко, за вкотре зібрані та передані “посилочки добра” для захисників.

Також команда Світлани Єпіфанової оперативно виконала замовлення воїнів 130-го батальйону. Вони попросили у “4.5.0. Переяслав” енергетичні пакуночки та готову їжу, яку можна скинути з дрона, бо всі інші методи її доставки неможливі. Менш ніж за добу волонтери все підготували та відправили захисникам.

ІННА МАРЧЕНКО

Волонтерка Інна Марченко повідомила, що завдяки Сергію Довгому вдалося придбати та передати гуму на авто для бійців на Авдіївському напрямку. А завдяки Назару Олійнику, який провів збір, придбали плити, докупили плитоноску та разом зі смаколиками відправили все захисникам.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

Волонтерське об’єднання “Переяслав” 26 лютого передало гостинці воїну-земляку Андрію та його побратимам у 66-й бригаді. Волонтерки спакували 2 коробки сухих перекусів та коробку солоних перекусів (тушкованого сала з м’ясом). Передали велику банку італійського чаю, кави і знеболювальне. Додали ще коробку готових страв: капусняк, борщ, відерце моркви по-корейськи, гречану та перлову каші.

28 лютого відправили 3 коробки з окопними свічками, які виготовила Великокаратульська гімназія, та 7 коробок з теплими речами і смаколиками військовим 5-ї окремої штурмової бригади.

2 березня передали 15 коробок гостинців для бійців 464-ї Окремої президентської бригади. А військові привезли від жителів Улянівського старостинського округу картоплю, буряк, цибулю, моркву та яблука, аби волонтери готували страви для захисників.

Також волонтери передали допомогу батькам двох синів, які зараз боронять Україну. Волонтерки спакували 4 коробки страв швидкого приготування, коробку сухих перекусів, хімічні грілки для рук та ніг, вологі серветки, еко-чаї, каву, велику банку чорного чаю, м’ятні цукерки. Родина відправила гостинці у Харківську область сину Олександру Дубині та його бригаді.

“НЕСКОРЕНІ” 

Волонтерська команда “Нескорені” 28 лютого провела чергове фасування страв швидкого приготування для захисників. “Цього разу фасування було потужне і масове! Ще більше учасників волонтерської справи доєдналися до роботи”, – написала очільниця команди Ольга Дрига. Виготовили тисячу індивідуальних порцій ягідно-фруктово-горіхові суміші, 350 подвійних порцій вермішелевого супу швидкого приготування з овочами, 311 індивідуальних порцій вівсяних каш з ягодами на сухому молоці, 345 індивідуальних порцій каш кускус із овочами та грибами.

Ольга Дрига зазначила, що жоден учасник “Нескорених” не прийшов на фасування з порожніми руками. Приносили в’язані шкарпетки, килимки, пояси, розпалювачі, цукати, пастилу, чурчхелу, окопні свічки, дитячі вироби, листи і обереги.

Нагадаємо, що 3 березня у Переяславі попрощались із загиблим на війні захисником Ігорем Терещенком. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору